זימון לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים בשל צבירת נקודות תעבורה

שתף מאמר
author-photo
עו"ד אלון סער img-dot
05/05/21

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (או בשמו המקוצר – המרב"ד) מזמן אליו דרך קבע נהגים לצורך בחינת כשירותם לנהיגה. בפני המרב"ד עומדים בדרך כלל 2 סוגים של נהגים:

  • נהגים שהמרב"ד מזמן לצורך בחינת כשירות נהיגה עקב ליקוי רפואי פיזי (למשל, בעיות עיניים, בעיות לב, פרקינסון, אפילפסיה וכיוצ"ב)
  • נהגים שהמרב"ד מזמן לצורך בחינת כשירות נהיגה עקב מצב רפואי נפשי (למשל, בעיות נפשיות קשות לרבות סכיזופרניה, OCD, PTSD – פוסט טראומה, וכן גם מקרים של עבריינות חוזרת, שימוש בסמים, צריכת אלכוהול וכיוצ"ב).

מאמר זה יסביר על תהליך הבדיקה שמתבצעת במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, וזאת עקב צבירה מרובה של נקודות תעבורה.

כידוע, שיטת הנקודות של משרד הרישוי נועדה לייעל את האכיפה כנגד עברייני הכביש, אשר מבצעים עבירות נהיגה חוזרות באופן תדיר. כך למשל, נהג שצבר 12-35 נקודות תעבורה, יאלץ לעבור 'אמצעי תיקון' כפי שנקבע בחוק, הכוללים קורס נהיגה נכונה ברמה בסיסית, קורס נהיגה נכונה מתקדם וכו' (קישור פנימי למאמר: "המדריך המלא לנקודות תעבורה"). צבירה של 36 נקודות ומעלה תפסול את הנהג מלהחזיק רישיון נהיגה למשך תקופת מינימום של 3 חודשים.

אולם, במידה ונהג צבר 72 נקודות ומעלה (או 36 נקודות פעם שניה בתקופה של 6 שנים), יאלץ הוא לבצע, בנוסף לאמצעי התיקון הנ"ל, גם בדיקת כשירות לנהיגה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

במהלך בדיקה זו, יידרש הנהג לעבור בדיקות הכוללות מבחנים עיוניים, מבחנים מעשיים, וועדות רפואיות הכוללות שיחות פרונטליות מול רופאי המכון, וכן אבחונים קליניים אשר יצביעו בסופו של יום על כשירותו הנפשית של הנהג לנהיגה בטוחה. הדעה הרווחת היא, כי נהגים אשר מבצעים עבירות תנועה רבות, החוזרות ונשנות בפרק זמן מסוים, נתפסים כנהגים שאינם מקבלים על עצמם את חוקי התנועה, ולפיכך, יש להרחיקם מהכביש לתקופה ממושכת. למעשה, בבסיס דעה זו קיים האינטרס הציבורי, והוא לשמור על ביטחונם של משתמשי הדרך, ולכן, הרחקת נהגים עבריינים אשר מבצעים עבירות תנועה רבות, משרתת את המטרה להגן על משתמשי הדרך, ובכך להפחית את מספר תאונות הדרכים.

במידה והנהג לא יעבור בהצלחה את הבדיקות במרב"ד (או שלא לשביעות רצונם של הבוחנים) – סביר להניח שיקבל הוא החלטה מטעם משרד הרישוי הפוסלת את רישיון הנהיגה שלו, והסיבה לכך תבוסס על אי התאמה בשל היות הנהג סכנה לציבור.

סיבת הדחייה הנפוצה ביותר לאחר צבירה מרובה של נקודות תעבורה, היא לא אחרת מאשר "אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה" (קישור פנימי למאמר) אך כמובן שיכולות להיות גם סיבות אחרות.

לכן, המלצתנו החד משמעית היא שלא ללכת לבד לוועדות הרפואיות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, אלא רק באמצעות ייצוג של עורך דין תעבורה, ובפרט עו"ד תעבורה שמתמחה בייצוג מול המרב"ד.

small-contact-img
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

    s2-arrow

    זומנת לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. אילו פעולות הכנה יש לעשות? כיצד עליך לנהוג לפני הבדיקה?

    לרוב, יש משמעות רבה להכנות שניתן לבצע לפני הבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לעיתים יהיה זה איסוף חומר רפואי, לרבות חוות דעת פרטיות המעידות על כשירות להחזיק ברישיון נהיגה. ולעיתים יהיה צורך בקבלת הכוונה וייעוץ משפטי, על-ידי עורך דין תעבורה מקצועי ומנוסה, בכך שיסייע בהכנה לבדיקה הרפואית הצפויה לכם במרב"ד. מכל מקום, חשוב לנצל היטב את הזמן שלפני הבדיקה, ולבצע כל פעולה שתוכל לסייע לכם לשמור על רישיון הנהיגה שלכם, או במקרים אחרים לקבל את רישיון הנהיגה שהנכם חפצים בקבלתו.

    המכון הרפואי לבטיחות בדרכים המליץ לשלול את רישיונכם? להלן פעולות שניתן לעשות על מנת להתמודד עם המלצה זו.

    ההחלטה של המרב"ד לא לרוחכם? לא צודקת? גורמת לכם עוול?

    נהג שנפגע מהחלטת המרב"ד יכול להגיש ערר על החלטת משרד הרישוי (שנשענת על המלצת המרב"ד). בשלב הבא – אם החלטת וועדת הערר אינה צודקת לטעמו, יכול הנהג להגיש ערעור מנהלי לבית המשפט המחוזי שבתחום סמכותו. כמובן שפעולות אלו יש לעשות באמצעות עורך דין תעבורה המומחה בתחום, ובפרט בייצוג נהגים מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

    למידע נוסף בנושא זה ראו מאמר: "ערעור על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים" (קישור פנימי).

    צוות משרדנו מתמחה בייצוג נהגים מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לקבלת ייעוץ משפטי בנושא, פנה למשרדנו וקבל סיוע ללא כל התחייבות. עו"ד אלון סער ועו"ד חגי סער מייצגים נהגים מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מזה תקופה ארוכה, ומחזיקים בידע רב על מנת לסייע לך.

    [brb_collection id="1513"]