דוחות תנועה
קיבלתם דוח תנועה? פנו לעורך דין מומחה
בעת קבלת הדוח לא צריך למהר ולשלם אותו, אפשר להגיש ערעור על דוח משטרה מכיוון שביטול דוחות תנועה זה אפשרי! יש לפנות קודם להתייעצות ראשונית עם עורך דין מומחה לדיני תעבורה ולבדוק מה ניתן לעשות והאם ניתן לבטלו או לצמצם את העונש הכלול בו.
עורך דין תעבורה בעל מומחיות וניסיון בדוחות תנועה ובברירות משפט יוכל לספק את כל המידע לגבי האפשרויות העומדות לפניכם, ובמידה ותחליטו לפעול, הוא יוכל לספק לכם ייעוץ, הדרכה ואף ייצוג.
באופן הזה, תוכלו להפעיל את הזכויות שלכם באופן מחושב ונכון, באם במסגרת כתיבת המכתב לביטול הקנס, הסבת העונש לאזהרה או אף במהלך הדיון המשפטי בבית הדין לתעבורה.
דוחות תנועה ועבירות תעבורה
מהו בדיוק המושג "ברירת משפט"?
חוקי התעבורה מחולקים לשני סוגים, כאלה שגוררים הזמנה לבית דין וכאלה שגוררים ברירת משפט, ואלו ההבדלים העיקריים ביניהם:
- הזמנה לבית דין:
זימון לבית הדין לתעבורה לא יגרור גזר דין כלשהו, אלא ישאיר אותו להחלטת בית הדין.
עבירות שכאלה נחשבות לחמורות יותר, כאלה שלא ניתן למצות איתן את הדין בגביית קנס כספי כלשהו, אלא שיש בהם עילה לענישה רחבה יותר, החל מקנסות בעלויות גבוהות יותר אבל גם באמצעות פסילות רישיון ואף עונשי מאסר.
זימון לבית הדין פותח גם את הצוהר לשימוע מול קצין משטרה, בהתאם לגודל העבירה ולשיקול דעתו של השוטר, אשר במסגרתה ניתן לפסול את רישיונו של הנהג בפסילה מנהלית.
- ברירת משפט:
טופס שמבקש לזרז את התהליכים ולמצות את הדין בקנס כספי בהיקף כלשהו, לרוב בין מאה שקלים ועד אלפיים שקלים, תלוי באופי העבירה.
ברירת המשפט יכולה להינתן על ידי שוטר תעבורה באופן ישיר לנהג, להיות מושארת לנהג על גבי הרכב עצמו, לרוב על ידי פקח, או להישלח לבית הנהג באופן ישיר, לרוב כאשר מדובר בעבירות שנאכפות על ידי מערכת אכיפה אוטומטית.
טפסים אלה מציינים את העבירה, פירוט קצר אודות פרטי האירוע, ציון הראיות שנאספו על ידי איש החוק (לרוב, תמונה של הרכב), גובה הקנס שנקבע ואמצעי התשלום.
בנוסף לכך, טפסים אלה מציינים את האפשרות להימנע מתשלום הקנס באמצעות פנייה לבית הדין, וביצוע דיון אודות העבירה ועונשיה.
אנו רגילים לראות את ברירת המשפט ואת קנסות המשטרה כגזר דין שהונח עלינו ללא כל דרך להתנגד לו, ואילו את האפשרות של פנייה לבית הדין אשר מצוינת בטופס ברירת המשפט, אנו רגילים לראות כהליך דומה להליכי הערעור הרשמיים שנעשים לאחר מתן גזר דין בבית משפט.
אך תפישה זו אינה נכונה, וברירת משפט אינה גוזרת את דין הנהג, אלא רק מהווה דרך לחסוך את הדיון המשפטי אודות העבירה.
במילים אחרות, ברירת המשפט טוענת דבר שכזה: לנו, לרשויות החוק – טוענת ברירת המשפט – ישנן אלו ואלו ראיות על ביצוע העבירה, ואנו דורשים גזר דין שמסתכם בקנס בעלות כזו.
אם תרצה – ממשיכה ברירת המשפט – תוכל להודות באשמה, לקבל על עצמך את גזר הדין, וכך לחסוך לנו ולך את הצורך לדון על כך באופן פרטני.
אך אתה רשאי כמובן לכפור באשמה – מסכמת ברירת המשפט – ואז לא יהיה מנוס מדיון בבית הדין לתעבורה.
כך, פנייה לבית הדין בעקבות קבלת ברירת משפט אינה ערעור על דוח משטרה, אלא מהווה ממש את אותו התהליך המשפטי שהיה אמור להיות ממוצה במתן דוחות תנועה.
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים
Top of Form
Bottom of Form
ההשלכות של דוחות תנועה וערעור על דוח משטרה
מתוך הבנת מהותה האמתית של ברירת המשפט, ניתן להבין דבר מהותי אחד :תשלום הקנס מהווה הודאה בעבירה באופן רשמי.
כך, אף פעם אין צורך למהר ולשלם את הקנס, שכן יש לבדוק קודם את האפשרות של ביטול דוחות תנועה, לשנותם או להקל על הענישה הכרוכה בהם.
תשלומי קנסות הם אינם נעימים מבחינה כלכלית, ובמיוחד כאשר הם יכולים להיות גבוהים.
בנוסף לכך, לתשלומי קנסות תעבורה שכאלה נלוות פעמים רבות נקודות רישיון, אשר בתורן הן עלולות לגרום לנו נזק משמעותי, כמו ההכרח להשתתפות בקורס רענון נהיגה ואף דרישה לחזור על המבחן התאורטי והמעשי. הדבר כרוך בהוצאות כספיות, במאמצים לא מבוטלים ובהרבה מאוד אי נעימות עבור כל המעורבים.
כך, יש לבחון קודם כל את האפשרויות הבאות:
- הסבת דוח תנועה לנהג אחר :דוחות תנועה המגיעים כברירת משפט נשלחים פעמים על ידי מערכות אכיפה אוטומטיות, לרוב במקרים של מהירות מופרזת.
באופן הזה, הדוח נרשם על שם בעל הרכב ונשלח לביתו, שכן למערכת האכיפה האוטומטית אין מושג לגבי מבצע העבירה, רק לגבי כלי הרכב בו בוצעה העבירה.
במקרים בהם העבירה התבצעה על ידי אדם אחר, שנהג בכלי הרכב למרות שאינו בעל הרכב, ישנה אפשרות להסב את דוח התעבורה על שמו של אדם אחר.
אך הדבר יכול להיעשות רק לפני תשלום הקנס, שכן אם בעל הרכב ישלם את הקנס, הדבר יהא כאילו והודה שביצע את העבירה בעצמו, וכך הוא הסכים לספוג את ההוצאה הכלכלית ואת נקודות הרישיון. לכן חשוב להיוועץ עם עורך דין תעבורה כבר בנקודת ההתחלה, ובוודאי שלא לשלם את הקנס במקרה בו לא בטוחים בכל מאת האחוזים שבוצעה כאן עבירת תנועה באמת ובתמים. - הסבת דוחות תנועה לאזהרה :פעמים רבות, ובעיקר כאשר הקנס מתייחס על עבירת התעבורה הראשונה של הנהג, יש אפשרות להסב את הדוח לאזהרה וכך לחמוק מן תשלום הקנס ומנקודות הרישיון.
עם זאת, האפשרות הזו אינה מציעה את עצמה סתם כך על גבי טופס ברירת המשפט, ויש צורך לדרוש אותה באופן יזום.
לשם כך יש לפנות לרשויות החוק באופן רשמי, ולבסס את הטענה שהעבירה שהובילה לברירת המשפט אינה אלא חריגה לא שגרתית מתרבות נהיגה זהירה ובטיחותית של הנהג.
כדי לעשות זאת באופן הנכון ביותר, יש להיוועץ עם עורך דין לתעבורה .למידע נוסף אודות התנאים להמרת דו"ח לאזהרה. - עילות לביטול דוח תנועה :באמצעות ברירת המשפט, ניתן אף להגיש בקשה לביטול גזר הדין בתוך שלושים ימים ממתן הדו"ח.
תהליך בקשה לביטול דוח מתבצע באמצעות שליחת מכתב ייעודי בעל פירוט מנומק על הסיבות לדרישה לביטול הקנס, לרבות ראיות ומסמכים רלוונטיים.
באם אכן יש סיבה הגיונית לביטול העונש – מכיוון שלא היה מוצדק, או מכיוון שמי שהטיל אותו ביצע את ההליך באופן שגוי או לא היה מודע לפרט רלוונטי כלשהו – ניתן בהחלט להשיג באמצעי זה ביטול מלא של העונש. במקרה של עילות לביטול דו"ח תנועה בעבירות מהירות, על השוטא למשל לציין בדו"ח שהוא ממלא שמכשיר המדידה (לרוב אקדח לייזר) כויל בתחילת והסיום המשמרת, שהוא השתמש בחצובה כאשר המרחק בינו לבין הרכב הנדון עלה על 300 מטר, שהוא ביצע מדידה בשעות הלילה במקום המואר באמצעות תאורת רחוב ועוד.
תרחיש אחר בו עשוי להתבטל דו"ח תנועה הוא התיישנות, כאשר בחלק הארי של עבירות
התעבורה (עבירות מסוג עוון, ולא עבירות שדורשות תשלום קנס בלבד) תקופת ההתיישנות
עומדת על חמש שנים: האם העבירה בוצעה ולא הוגש כתב אישום במהלך פרק זמן זה, ניתן
לבטל את הדו"ח. עבירות שנתפסו במצלמת תנועה הן בעלות תקופת התיישנות נמוכה יותר,
כאשר יש להודיע לנהג על עצם ביצוע העבירה על ידו תוך עד ארבעה חודשים.
אך בדומה להסבת הדוחות, הדבר צריך להיעשות בליווי של עורך דין שידע כיצד לנסח היטב את המכתב וכיצד לסדר את הראיות והטענות באופן שיבססו היטב את טיעונו של הנאשם.
- בקשה להישפט :טופס ברירת המשפט כולל אפשרות ערעור על דוח משטרה בצורת בקשה להישפט, במידה והנאשם רוצה בכך, וזו צריכה להיות מוגשת עד תום 90 ימים ממתן ברירת המשפט, או לחילופין, עד 30 ימים מדחיית הבקשה לביטול הדו"ח.
בקשה להישפט גוררת זימון לבית הדין לתעבורה, אשר במסגרתו יתקיים דיון אודות העבירה לפרטיה.
פסק הדין יתקבל לבסוף על ידי השופט, כך שבאמצעות התנהלות נכונה, ניתן פעמים רבות למחוק את ההרשעה ולזכות את הנאשם לחלוטין.
גם כאשר הנאשם מורשע לבסוף, גזר הדין מוטל גם הוא להחלטתו של השופט, וכך נפתחת גם האפשרות למזער את היקף הענישה.
מצד שני, יש לציין שתחת אפשרות זו, לשופט ישנו אף הכוח להטיל ענישה כבדה יותר, ולכן יש להיזהר ולהתנהל היטב בדיון המשפטי.
הצלחות שלנו
שאלות ותשובות
1.לשלם את הדוח תוך 90 ימים ממועד קבלת הדוח. 2.להגיש בקשה להישפט תוך 90 ימים ממועד קבלת הדוח. 3.להגיש בקשה לביטול דוח תוך 30 ימים ממועד קבלת הדוח (יש לבחון עמידה בתנאים).
1. בדואר רשום לת.ד 120 פתח תקווה, מיקוד 4910002. 2. טלפונית למוקד 110 (במערכת ניתוב שיחות יש לבחור בשלוחה 2) ; מענה אוטומטי 24 שעות ביממה ; מענה אנושי בימים א'-ה' בין השעות 08:00-16:00. 3. פנייה מקוונת דרך אתר השירותים והמידע הממשלתי.
1. מתקשרים למוקד המידע הארצי של משטרת ישראל (מוקד 110 שלוחה 2). 2. במוקד זה ניתן לקבל מידע לגבי כל הדוחות שקיבלת – דוחות מהעבר ודוחות מההווה.
1. תוך 90 יום מיום המצאת הודעת הקנס. 2. במזומן בבנק הדואר. 3. בכרטיס אשראי באתר השירותים והמידע הממשלתי – תשלום קנסות תעבורה.
1. יתווספו לסכום הקנס המקורי תוספת פיגור בשיעור 50% מסכום הקנס המקורי. דוגמא: קנס בסך 500 ₪ שלא שולם בזמן. לאחר מכן יתווסף אליו תוספת פיגור בשיעור 50%, קרי יתווסף סך של 250 ₪. לאחר התוספת, יעמוד סכום הקנס על סך 750 ₪. 2. אם גם לאחר מכן לא ישולם הקנס, כל 6 חודשים יתווספו לסכום הקנס דמי פיגורים בשיעור 5% מסכום הקנס המקורי. 3. חשוב לדעת: פרטי הנקנס מועברים לרשות האכיפה והגבייה, ויהיה ניתן להטיל על הנקנס הגבלות כגון: עיקולים וכיוצ"ב. 4. משרד הרישוי אף עשוי שלא לחדש את רישיון הנהיגה של הנקנס עד תשלום הקנס.
1. תוך 30 יום לכל היותר ממועד קבלת הקנס. 2. יש לצרף צילום הקנס ומסמכים נוספים התומכים בטענותיך. 3. את הבקשה יש לשלוח למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי), בדואר רשום או באמצעות פנייה מקוונת באתר השירותים והמידע הממשלתי. 4. חשוב לדעת: אם הבקשה לביטול קנס נדחתה, ובינתיים המועד לתשלום הקנס חלף, יוטלו על הנקנס תוספות פיגורים בהתאם לדין.
1. תוך 90 יום לכל היותר ממועד קבלת הקנס. 2. על הנקנס למלא את הספח המוצמד לקנס, להשלים את כל הפרטים הנדרשים, ולחתום על הבקשה. 3. אם אבד הספח, יש לפנות בכתב, לציין מספר ת.ז, מספר קנס וכתובת מגורים עדכנית. את הבקשה יש לשלוח למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי) בדואר רשום או באמצעות פנייה מקוונת באתר השירותים והמידע הממשלתי. 5. אם הבקשה להישפט הוגשה במועדה, אין להגיש בזמן זה בקשות נוספות, וודאי שאין לשלם את הקנס. זימון למשפט + כתב אישום יישלח למענו של הנאשם.
1. תוך 90 יום לכל היותר ממועד קבלת הדוח. 2. יש לצרף צילום דוח, צילום ת.ז וחתימה, וכן מסמכים נוספים התומכים בטענותיך. 3. את הבקשה יש לשלוח למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי), בדואר רשום או באמצעות פנייה מקוונת באתר השירותים והמידע הממשלתי. 4. חשוב לדעת: לא ניתן להמיר דוח באזהרה בנוגע לעבירות הבאות: חציית צומת ברמזור אדום. שימוש בטלפון סלולרי. עבירות שבגינן ניתנות הזמנות לדין. עבירות המסכנות חיים.
מצב זה קורה לרוב כאשר בעל הרכב הרשום מאפשר לנהגים אחרים לנהוג על רכבו, ואותו נהג שקיבל את הרכב מהבעלים, ביצע עבירה עם הרכב (עבירת מהירות או עבירת אור אדום שתועדה במצלמה). במקרה שכזה, על בעל הרכב להגיש בקשה להסבת הדוח על שם מישהו אחר (הנהג שביצע את העבירה בפועל), ולצורך כך יש לבצע את הפעולות הבאות: 1. לא לשלם את הקנס. 2. לדווח על הנהג שהשתמש ברכב ושביצע את העבירה, וזאת תוך 90 ימים לכל היותר ממועד קבלת הדוח. 3. לציין את פרטי הנהג שביצע את העבירה, לרבות שם מלא, מספר ת.ז וכתובת. 4. לצרף צילום של הדוח. 5. לצרף הצהרה של הנהג שנהג בפועל, ושביצע את העבירה, שהוא מודה בביצוע העבירה, ולצרף צילום רישיון נהיגה שלו. 6. את הבקשה להסבת דוח על שם נהג אחר יש לשלוח למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי) בדואר רשום, או באמצעות פנייה מקוונת באתר השירותים והמידע הממשלתי.
אם עובד של חברה ביצע עבירת תנועה, והרכב רשום על שם החברה, החוק קובע שהקנס שהחברה תקבל יהיה פי 4 מהקבוע בחוק. להלן אפשרויות הטיפול במצב שחברה קיבלה קנס בשל עבירת תנועה של אחד מעובדיה: 1. ניתן לשלם את הדוח, שכאמור סכומו פי 4 מהסכום הקבוע בחוק. לדוגמא: עבירת מהירות 41 קמ"ש מעל המותר – קנס 1,500 ₪ + 10 נקודות. במקרה שהרכב שאיתו בוצעה עבירת התנועה רשום על שם החברה – הקנס יהיה 6,000 ₪ ללא נקודות. 2. לא לשלם את הקנס, ולהגיש בקשה להסבת דוח על שם העובד שביצע את עבירת התנועה, וזאת תוך 90 ימים לכל היותר ממועד קבלת הקנס. 3. לבקשה יש לצרף הצהרה של הנהג שביצע את עבירת התנועה, ובמסגרתה עליו להודות שהוא נהג ברכב במועד ביצוע בעבירה. יש לציין בהצהרה את מספר הדוח, מספר ת.ז ומספר רישיון נהיגה של הנהג שביצע את העבירה, ולצרף צילום רישיון נהיגה שלו בתוקף. 4. אם אין אפשרות להשיג הצהרה של הנהג שביצע את עבירת התנועה, יש להעביר מכתב מסודר מאחד המנהלים הבכירים בחברה, ובמסגרתו להוכיח שהרכב היה אצל העובד במועד ביצוע העבירה. לצורך ההוכחה - רצוי מאוד לצרף מסמכים התומכים בכך. 5. את הבקשה להסבת דוח על שם העובד יש לשלוח למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי), בדואר רשום או באמצעות פנייה מקוונת באתר השירותים והמידע הממשלתי.
מקרה זה מתחלק לשני מצבים עיקריים: 1. אם בוצעה העברת בעלות על הרכב, וישנה אסמכתא על העברת בעלות על הרכב לפני שבוצעה עבירת התנועה. במצב שכזה יש לשלוח למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי) את האסמכתא הנ"ל תוך 90 ימים לכל היותר ממועד קבלת הדוח. ניתן לשלוח בדואר רשום או באמצעות פנייה מקוונת באתר השירותים והמידע הממשלתי. 2. אם לא נעשתה העברת בעלות על הרכב. במצב שכזה יש לנהוג כך: לא לשלם את הקנס. להגיש בקשה תוך 90 ימים לכל היותר ממועד קבלת הקנס להסבת דוח על שם הקונה. בבקשה יש לציין מספר דוח, ולצרף תצהיר של בעל הרכב, חתום ומאומת ע"י עו"ד, המכיל מספר ת.ז של הקונה, מועד מכירה/קנייה, צילום זכ"ד. את הבקשה להסבת דוח על שם הקונה יש לשלוח למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי) בדואר רשום או באמצעות פנייה מקוונת באתר השירותים והמידע הממשלתי.
אם הדוח אבד לך ואינך מוצא/ת אותו, עליך לפנות למרכז פניות נהגים ארצי (מפנ"א) ולברר אפשרות לתשלום הדוח בטלפון, או לחילופין אפשרות להנפקת דוח חדש.