
ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים – תל השומר
סמכויותיה של ועדת ערר:
החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים אינה סוף פסוק. על החלטותיו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ניתן להגיש ערר לוועדת ערר אשר ממוקמת בתל השומר רמת גן. למעשה מדובר בערכאה נוספת, עצמאית, המבקרת את החלטותיו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
תפקידה של ועדת הערר הוא, בגדול, לשמוע את הטענות של הנהג או מי שמבקש להוציא רישיון נהיגה לסוג רכב מסוים, ולקבוע האם החלטתו של המכון הרפואי סבירה או לא. אם החליטה וועדת הערר שהחלטת המכון הרפואי סבירה – תותיר היא את החלטתו על כנה ולא תסטה ממנה. אם החליטה שהחלטת המכון הרפואי אינה סבירה – יכולה וועדת הערר לשנות את החלטת המכון ולתת החלטה בהתאם לנסיבות ולשיקול דעתה.
למעשה, וועדת הערר מוסמכת לפעול בכמה מישורים:
- לדחות את הערר (ולמעשה להותיר את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים על כנה).
- לקבל את הערר במלואו ולבטל את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
- לקבל את הערר האופן חלקי, כך שהחלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לא תבוטל במלואה אלא בהיקף הדרוש בלבד.
מה ניתן לעשות אם נדחתי ע"י ועדת ערר בתל השומר?
אם הגשת ערר על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, וועדת הערר החליטה לדחות את טענותיך – גם הפעם אין זה סוף פסוק. אם למקרא נימוקי וועדת הערר מתגלים אי אלו כשלים או נימוקים לא סבירים, ניתן להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים על שאלה משפטית בלבד. לא ניתן לבסס את הערר על עניינים שברפואה, היות ותחום זה הוא בסמכותה של וועדת הערר, ואין בית המשפט לעניינים מנהליים מתערב בהחלטותיה של וועדת הערר בעניינים רפואיים טהורים. עם זאת, חשוב לדעת שהנושא הוא לא שחור ולבן, ולעיתים קביעה רפואית "נגועה" בחוסר סבירות היות ולמתלווים אליה נימוקים כאלה ואחרים השאובים מעולם המשפט המנהלי. לכן, אם התקבלה החלטה של וועדת הערר בתל השומר אשר דוחה את טענותיכם, אל תאמרו נואש ופנו עוד היום לעורך דין תעבורה שיסייע לכם בנושא חשוב זה.
האם כדאי להגיש ערעור על החלטות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
אין תשובה חד משמעית לשאלה זו, אך המציאות מלמד שהגשת ערעור מגדילה את הסיכוי באופן משמעותי להשבת רישיון הנהיגה לאחר שנפסל. חשוב לזכור, כי השארת החלטותיהם של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים וועדת הערר, תאפשר לכם לגשת לבדיקה מחודשת רק בחלוף שנה ממועד הפסילה. לכן, לא ניתן להפסיד דבר מהגשת ערעור על החלטותיהם של הגופים הנ"ל – במקרה הטוב רישיונכם יוחזר לכם, ובמקרה הפחות טוב ממילא תוכלו להיבדק בחלוף שנה, כך שלא הפסדתם כלום. לכן, באופן חד משמעי וגורף, רצוי מאוד להתייעץ עם עורך דין וועדת ערר אשר מייצג נהגים בפני המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ובפני וועדות ערר מטעם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, אשר יסייע לכם להתמודד עם התהליך להשבת רישיון הנהיגה שנפסל.
תוך כמה זמן צריך להגיש את הערר?
יש להגיש ערר תוך 30 ימים ממועד קבלת ההחלטה. לא ניתן יהיה להגיש את הערר לאחר מכן, כך שיש לפעול מהר מאוד על מנת לעמוד בזמנים אלו. חשוב לדעת, כי ייתכן ויהיה על הנהג לנקוט מספר פעולות לצורך הכנת נימוקי הערר, לרבות הצטיידות בחוות דעת מתאימה וכיוצ"ב, ולכן חשוב מאוד לפעול מהר – לפנות מהר לעורך דין תעבורה – ולא להתמהמה.
כיצד מגישים את הערר?
לאחר סיום כתיבת נימוקי הערר, וביצוע פעולות ההכנה במידה ונדרשו, יש להגיש את הערר באמצעות דואר רשום, ואליו לצרף את שובר האגרה לאחר ששולם. כמו כן, ניתן גם להעביר את הערר בפקס וועדת הערר שמספרו: 03-5661945.
האם חשוב להיות מיוצג על ידי עורך דין תעבורה בפני וועדת ערר?
אקדים אחרית לראשית – ייצוג עו"ד תעבורה בוועדת ערר מגדיל משמעותית את הסיכוי להשבת רישיון נהיגה שנפסל. עורך דין תעבורה המתמחה בייצוג בפני המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ובפני וועדת הערר של המכון הרפואי עושה את הדברים הבאים, ובכך מגדיל משמעותית את הסיכויים:
- קורא היטב את החומר הרפואי הקיים, ולעיתים אף מצרף חומרים רפואיים נוספים התומכים בטענותיו.
- קורא היטב את נימוקי הדחייה של המרב"ד ובכך למעשה תוקף אותם בנימוקיו לוועדת הערר.
- קורא ולומד היטב את חוות הדעת של המומחים במרב"ד, ובאמצעות רופאים מומחים מטעמו תוקף את החלטותיהם הרפואיות.
- מסתייע המומחים רפואיים נוספים לצורך הערכת סיכויי הערר, ודרכים אפשריות לתקיפת החלטותיו של המרב"ד.
- מנמק את הערר על סמך תקדימים, פסקי דין והנחיות ונהלים שהמרב"ד מחויב להם.
ועוד ועוד…
סער משרד עורכי דין לתעבורה מתמחה בייצוג מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ומול וועדת ערר בתל השומר. אם רישיונכם נפסל, פנו עוד היום למשרדנו וקבלו ייעוץ בנושא ללא כל התחייבות.
סער – משרד עו"ד תעבורה