חגורת בטיחות

שתף מאמר
author-photo
עו"ד אלון סער img-dot
05/05/21

חשיבותה של חגירת חגורת הבטיחות ברכב ידועה לכל, ומחקרים רבים הוכיחו כי לחגורת הבטיחות יש חשיבות מכרעת לצורך שמירה על שלמות גופם הן של הנהגים והן של הנוסעים ברכב.

אי חגירת חגורת בטיחות ע"י הנהג או הנוסעים ברכב, תגרור אחריה עונשים היכולים אף להגיע לפסילת רישיון הנהיגה.

חובת חגירה של חגורת בטיחות – המקור החוקי
סעיף 83ב לתקנות התעבורה קובע כך:
"חובת חגירה של חגורת בטיחות
83ב. (א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה כאמור בתקנה 83א, לפי הענין.
(ב) (בוטל).
(ג) על אף האמור בתקנה זו, מונית ואוטובוס שניתן לגביו רישיון סיור כהגדרתו בתקנה 386, שהותקן בהם במקום הנראה לעין הנוסעים, שלט המציין את חובת הנוסעים לחגור חגורת בטיחות, רשאי הנוהג בהם להסיעם גם אם הם אינם חגורים".

מתחם הענישה בעבירה של אי חגירת חגורת בטיחות:

בתי המשפט אינם מקלים ראש בעבירה מסוג זה, זאת לאור חשיבותה של חגורת הבטיחות במניעת נזקי גוף, ובפרט כאשר מדובר בתאונות דרכים קשות.

העבירה של אי חגירת חגורת בטיחות ברכב או נהיגה ללא חגורת בטיחות היא מסוג "ברירת משפט", כלומר – הברירה בידי הנאשם או להודות בעבירה ולשאת בעונש, או לבקש להישפט בבית המשפט לתעבורה בתוך 90 ימים מיום קבלת הדו"ח/כתב האישום.

המחוקק קבע, כי העונש בגין אי חגירת חגורת בטיחות על-ידי הנוהג ברכב יהיה 6 נקודות + קנס כספי בגובה 250 ₪.

לעומת זאת, העונש בשל אי חגירת חגורת בטיחות על-ידי אחד הנוסעים ברכב, יהיה 2 נקודות (אם העבירה נעברה במושב הקדמי) + קנס כספי בין 100-250 ₪. אם נוסע במושב האחורי לא היה חגור, הוא יקבל רק קנס כספי, בלי נקודות.

small-contact-img
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

    s2-arrow

    מקרה שנהג מואשם ביותר מעבירה אחת, ואחת העבירות היא אי חגירה של חגורת בטיחות:

    במידה והנאשם יחליט להישפט בגין עבירה זו משום שהוא מאמין בצדקתו, או לחילופין, במידה ויצליח להגיע להסדר טיעון מקל בנוגע לאישום בעבירה החמורה יותר, בתנאי שיודה ש"ביצע" עבירה של אי חגירת חגורת בטיחות, מתחם הענישה ינוע בין קנס כספי של 100 ₪ במינימום, ועד לעונש חמור הרבה יותר של קנס כספי בסך 1,200 ₪ (יתכן גם יותר) ופסילת רישיון הנהיגה למשך מספר חודשים.

    עונשים אלו בגין הפרת חובה לחגור חגורת בטיחות תהיה רק במצב שמעורבת עבירת תעבורה נוספת חמורה יותר.

    לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות, פנו אלינו עוד היום!

    חשוב לדעת! בגין העבירה של אי חגירת חגורת בטיחות לפי תקנה 83ב לתקנות התעבורה מומלץ להגיע לבית המשפט לתעבורה מיוצגים ע"י עורך דין מיומן המתמחה בדיני תעבורה, ובכך לנסות להפחית באופן משמעותי את העונש הצפוי! לכן, חשוב להיוועץ ולהיעזר בשירותיו של עורך דין תעבורה, אשר בעזרת מומחיותו וניסיונו יוכל להפחית את עונשכם, ואף להגיע למצב של זיכוי מלא!

    משרדנו מתמחה בעבירות מסוג זה, והצליח להביא תוצאות טובות ביותר ללקוחות המשרד.
    התקשרו עכשיו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות.

    [brb_collection id="1513"]