
חזקת מסירת צו הפסילה לידי הנאשם
לעיתים רבות, נאשמים בביצוע עבירות תעבורה לא מתייצבים למשפטם. סדרי הדין הפליליים מאפשרים לבתי המשפט לתעבורה לדון נאשמים במרבית עבירות תעבורה שלא בפני הנאשמים.
כלומר, גם אם הנאשם לא התייצב למשפטו, יכולים בתי המשפט לתעבורה בארץ לדון את הנאשם, לגזור את דינו, ואף להטיל עליו פסילות ארוכות מלהחזיק רישיון נהיגה.
מציאות זו הולידה מצב, שבו נהגים שנגזר דינם לפסילת רישיון נהיגה, המשיכו לנהוג כאילו רישיונם בתוקף, היות ולטענתם לא קיבלו את צו הפסילה ולא ידעו שרישיונם נשלל(כי לא התייצבו למשפטם).
חזקת מסירת צו הפסילה באה לפתור בדיוק את המקרים הללו.
חזקת מסירת צו הפסילה יוצרת חזקה שבדין, שכל מי שנשלחה אליו הודעה על גזר דין שבמסגרתו הוטל עליו פסילת רישיון נהיגה, יראו אותו כמי שקיבל את ההודעה וכמי שהודעה זו הומצאה לו כדין.
וכך קובע סעיף 239ב לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982:
"חזקת מסירה לעניין נהיגה בזמן פסילה (תיקון מס' 59) תש"ע-2009
239ב. לעניין עבירה של נהיגה בזמן פסילה מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה בלבד, לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה, נשלחה הודעה על גזר דין שבו הוטלה הפסילה או הודעה על ההחלטה בדבר הפסילה עד תום ההליכים בדואר רשום, רואים אותה כאילו הומצאה כדין, וכאילו הודע לנמען על הפסילה לפי סעיף 67 האמור גם בלא חתימה על אישור מסירה כאמור בסעיף 237, אף אם לא התקיימו הוראות סעיף 237(ג), זולת אם הוכיח הנאשם כי לא קיבל את ההודעה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב הימנעותו מלקבלה.."
לפיכך, חשוב מאוד לשים לב ולדעת על קיומה של חזקת מסירת צו הפסילה, היות ואם נהג שרישיונו נפסל ימשיך לנהוג למרות שרישיונו בפועל נפסל, והוא ינסה לתרץ זאת מאוחר יותר "שלא ידע על שלילת רישיונו" וכיוצ"ב, עליו לדעת שברוב המקרים טענותיו לא יתקבלו, ושהוא יהיה צפוי לעונשים חמורים כפליים בשל נהיגתו בזמן פסילה.
אם רישיונכם נפסל או שהוגש נגדכם כתב אישום וקיים סיכוי שרישיונכם ייפסל, הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו ונשמח לסייע לכם בכל הקשור לכך.
משרדנו ייצג ומייצג לקוחות רבים שנתפסו והואשמו בתחום זה. אם נתפסת, פנה/י עוד היום למשרדנו לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי ללא כל התחייבות.
סער I משרד עורכי דין לתעבורה