מחיקת נקודות תעבורה
עבירות תנועה נפוצות

מחיקת נקודות תעבורה

כל מה שצריך לדעת על מחיקת נקודות תעבורה בסרטון הבא:

כיצד למחוק נקודות בצורה היעילה ביותר?

במקרה שבו אתם תרצו לדעת, איך למחוק נקודות? מוטב כי תדעו כי באופן עצמאי המשימה הזאת יכולה להיות מאוד קשה. בשונה מאלמנטים אחרים שהם קצת יותר פשוטים, מחיקת נקודות תעבורה הרשומות במשרד הרישוי ללא עזרתו של עורך דין זוהי משימה בלתי אפשרית. הסיכוי היחידי שתוכלו להסיר את הנקודות ולפתוח דף חדש עם משרד הרישוי תהיה רק כאשר עורך הדין יהיה מעורב בתמונה.

אולי זה יפתיע אתכם לשמוע אך עורך דין מנוסה יכול גם לבצע מחיקת נקודות של דוח מהירות או כל עבירת תנועה אחרת שהסתבכתם איתה. פתאום תוכלו לגלות כי אמנם עבירת התנועה שביצעתם היא מאוד מסוכנת, ואם למדתם את הלקח יהיה ניתן למחוק את הנקודות מבלי שתצטרכו לסחוב עונש גם לעתיד.

היתרונות של מחיקת נקודות תעבורה בעזרת עורך דין תעבורה?

1.הנקודות עשויות בשלב מסוים לקחת מכם את הרישיון, ולכן מחיקה של נקודה היא חשובה מאוד. ברגע שתמחקו את הנקודות עם עורך דין תעבורה, אתם תוכלו להיות בטוחים כי הסיכויים לטובתכם. מנגד אם תבצעו את הפרוצדורה באופן עצמאי, אתם לא תדעו איך למחוק נקודות והסיכויים לא יהיו ממש בצד שלכם.

2.הזמן משחק פה תפקיד מרכזי, שכן מחיקת נקודות תעבורה הרשומות במשרד הרישוי חייבת להתבצע כאשר הנושא עדיין על הפרק. בכדי שתוכלו לבצע את כל ההליך בצורה מהירה וללא טעויות בדרך, החובה שלכם תהיה לפנות לעורך דין מנוסה. אם תבצעו את ההליך בעצמכם הוא עשוי להתארך הרבה מעבר למה שציפיתם. פתאום תבינו כי סיפור של מספר שבועות עם עורך דין, יכול לקחת לכם מספר חודשים באופן עצמאי.

3.מחיקת נקודות על ידי עורך דין תוריד מכם את הצורך להתעסק עם כל האלמנטים השונים מסביב. אולי אתם עשויים לחשוב כי מדובר על פרוצדורה קלה, אך בפועל מדובר על פרוצדורה עם בירוקרטיה לא פשוטה. כך שאם לא מתחשק לכם להתעסק עם כל האלמנטים הללו, מוטב יהיה שתפנו לעורך דין בכדי שהוא זה שינהל את כל הבירוקרטיה מאחורי הקלעים – ויביא אתכם למצב שבו תוכלו לפתוח דף חדש.

שיטת הנקודות הוצגה כדי לייצר פתרון יעיל להענשת נהגים לא רק בהתאם לחומרת העבירה שלהם, אלא בהתאם למצבור העבירות שלהם.

שיטת הנקודות פועלת באופן בו נקודות רישיון בהיקפים שונים מתווספות לעבירות שונות באופן שיוצר תחשיב המשקף את אופי הנהיגה שלו.

עם הגעה למכסת נקודות מסוימת, סנקציות שונות מתחילות להיות מופעלות על הנהג וזאת במטרה לשפר את תרבות הנהיגה שלו וכדי לשמור על בטיחותו ובטיחות הנוסעים האחרים.

מבחינת הנהג עצמו, הנקודות הופכות למעמסה שגוררת אילוצים והגבלים לא נעימים, לעיתים אף יותר מתשלומי קנסות.

כך, יש מוטיבציה גבוהה לניסיונות המחיקה של נקודות תעבורה שכאלה, אשר עשויות להקל משמעותית על הנהג לטווח הקצר ולטווח הארוך גם יחד.

small-contact-img
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

    s2-arrow

    מחיקת נקודות תעבורה באמצעות עורך דין

    אלו הן הדרכים שבהן יכול עורך דין תעבורה לסייע, על מנת למחוק או להפחית נקודות:

    1. ביטול הענישה כולה: הפרקליט יכול להגיש בקשה לביטול העונש, או בקשה להעמדת הנאשם בפני בית הדין, זאת לצורך ניהול דיון בעניין. הליך זה עשוי להוביל לביטול העונש כולו ובכך יבוטלו גם הנקודות שמתלוות אליו, משמע תתרחש מחיקת נקודות תעבורה לאלתר.
    2. הפחתה במספר הנקודות שנרשמו: עבירות שונות גוררות רישום משתנה של נקודות. עורך דין יכול לבוא ולטעון כי העבירה שנעשתה בפועל, איננה זו שבגינה מואשם הלקוח שלו אלא שהוא ביצע עבירה אחרת, פחות חמורה, אליה נלוות נקודות במספר נמוך יותר. במקרה שהטענות יתקבלו, הענישה תהיה בהתאם לעבירה המופחתת.
    3. מקרים מיוחדים: כאשר מדובר בנאשם שביצע עבירת תנועה, שבגינה אמורות להירשם לרעתו נקודות בכמות מסוימת, ייתכן ועורך הדין יוכל להפחית בענישה או במספר הנקודות שיתלוו לעונש. אלו הם מקרים שבהם נעשה "עיגול פינות", לטובתו של הנאשם, אם זוהי סיטואציה שבה נקודה לזכותו או לרעתו עלולה להוות את ההבדל בין ענישה חמורה מאוד למופחתת, או כאשר הוא מצוי בשלהי תקופה שבסיומה אמורות להימחק לו נקודות, שנרשמו בעבר.
    4. הסדרי טיעון: כאשר עורך הדין המייצג את הנאשם הינו מומחה לדיני תעבורה הבקיא גם בדין הפלילי, ייתכן והוא יוכל להוביל מהלך שבו ייחתם הסדר טיעון לטובת הלקוח שלו. אלו יכולות להיות דקויות קטנות בתוך הדיווח הראשוני על העבירה, או עוגנים אחרים עליהם יוכל הפרקליט להישען, לצורך הגעה להסדר ש"ימתיק" את הענישה.

    מיומנותו של עורך הדין בליווי וייצוג לקוחות בתחום התעבורה וכן נסיונו בתחום, הן קריטיות לניהול נבון של ההליך המשפטי ולהבאת האינטרס של הנאשם לידי ביטוי, בצורה הטובה ביותר. חשוב להבין כי שוטר שמחליט על רישום נקודות לאחר ביצוע עבירת תנועה של הנאשם, לכאורה, מחויב לנהלים ולפעולות בסדר מסוים, על פי החוק. במקרים רבים, ניתן להוכיח כי עצם רישום הנקודות לחובתו של הנהג, נעשה שלא לפי הנהלים ומכאן שחוקיות הרישום מוטלת בספק. על ידי הוכחת הטענה בעזרת עורך דין, ניתן להביא להפחתה ולעתים אף לביטול רישום הנקודות, לטובתו של הנאשם.

    שיטת הנקודות החדשה – עקרונות היסוד

    שיטת הנקודות החדשה מפורטת בין תקנות התעבורה, גם ניתן למצוא את החלוקה של העבירות השונות על פי מספר הנקודות שהן מוסיפות לרישיון הנהיגה, וכן את הסנקציות השונות שמופעלות כתוצאה מצבירה של נקודות.

    הפרטים אודות אופן פעולתה של השיטה החדשה מצויים בתקנות 544 עד 551, ואלו עיקרי הדברים:

    1. רישום הנקודות:
      הנקודות נרשמות במאגר ממוחשב של משרד התחבורה, והן מתקבלות על פי עבירות שונות כפי שמפורט בתקנות התעבורה.
      כדי שהנקודות ירשמו, המידע לגביהן צריך להתקבל עד שנה ממועד ביצוע העבירה, ואז יישארו שם עד אשר ימחקו לפי הסעיפים הבאים.
      יש לציין שמניין הנקודות לא ישתנה, מעלה או מטה, אם שיטת הניקוד תשתנה לאחר שהנקודות כבר נרשמו.
      מן הצד השני, ערעור על הרשעה כלשהי ידחה את רשימת הנקודות עד קבלת פסק הדין, וביטול הרשעה יגרור את ביטול הנקודות.
    2. הנקודות נרשמות על פי העבירה הכבדה ביותר:
      במקרה והנהג נאשם במספר עבירות שונות אשר מחייבות נקודות רישיון, הנקודות לא יצטברו.
      במקום, על רישיונו של הנהג יירשם מניין הנקודות הגבוה ביותר מבין העבירות שביצע.
    3. מחיקת הנקודות כאשר מניין פחות מ-22:
      באם לנהג 21 נקודות רישיון או פחות, תוקף הנקודות הוא שנתיים.
      כלומר, באם התווספו לרישיון הנהג נקודות על עבירה כלשהי, ובמשך שנתיים סך כל הנקודות שצבר לא הגיע ל-22 נקודות, אז בתום השנתיים הנקודות עבור אותה העבירה ימחקו.
    4. מחיקת הנקודות כאשר מניין עולה על 22:
      באם לנהל 22 נקודות רישיון או יותר, תוקף הנקודות הוא ארבע שנים.
      כלומר, באם צבר הנהג 22 נקודות רישיון, התוקף של כל הנקודות שצבר נמתח לארבע שנים וכך יהיה עבור כל נקודות חדשות עד שדי נקודות ימחקו כדי שסך הנקודות ירד מתחת ל-22.
      באופן זה, אם הנהג ביצע עבירה כלשהי, ובזמן ביצוע העבירה, כתוצאה ממנה, או בזמן כלשהו במהלך שנתיים לאחר הביצוע שלה, סך הנקודות שלו תפח ל-22 נקודות, הנקודות עבור העבירה הזו ימחקו רק כאשר יעברו ארבע שנים מיום ביצוע העבירה.
    5. תנאי למחיקת 12 עד 22 נקודות:
      על אף האמור להלן, אם לנהג 12 עד 22 נקודות הוא יחויב בקורס בסיסי של נהיגה נכונה.
      בתום הקורס ייערך מבחן, והנקודות לא ימחקו מרישיון הנהיגה של הנהג עד שיסיים בהצלחה את המבחן.
    6. תנאי למחיקת 24 עד 34 נקודות:
      בנוסף לכך, אם לנהג 24 עד 34 נקודות, הוא יחויב בקורס נוסף של נהיגה נכונה.
      בתום הקורס ייערך מבחן, והנקודות לא ימחקו מרישיון הנהיגה של הנהג עד שיסיים בהצלחה את המבחן.
    7. עמידה באמצעי התיקון – קורס נהיגה מונעת:
      הנהג ייחשב כמי שביצע את התנאים למחיקת נקודות תעבורה רק אם השתתף בקורסים הנדרשים להלן, לא החסיר יותר מ-20% מן השיעורים ולא נכשל במבחן הסופי 3 פעמים.
      בכל מקרה אחר, הוא ייחשב שמי שלא עמד בתנאי ויהיה עליו לבצע את הקורס מחדש.
    8. פסילת רישיון לאחר 36 נקודות:
      באם הנהג צבר 36 נקודות רישיון, הרישיון שלו ייפסל לתקופה של שלושה חודשים באופן אוטומטי על ידי משרד הרישוי (עוד על: פסילת רישיון נהיגה).
      באם הנהג ירצה לחדש את הרישיון שלו בתום שלושת החודשים הללו, יהיה עליו לעבור אמצעי תיקון רבים כגון: שני קורסי נהיגה (בסיסי + מתקדם), מבחן עיוני (תאוריה), ומבחן מעשי (טסט).
    9. פסילת רישיון שנייה:
      באם הנהג צבר 36 נקודות רישיון נוספות, לאחר שרישיונו כבר לפסל, הרישיון שלו ייפסל לתקופה של תשעה חודשים.
      הרישיון ייפסל ללא תלות במניין הנקודות – אם הנהג צבר 36 נקודות נוספות בתוך פחות משש שנים מביצוע העבירה האחרונה, רישיונו ייפסל.
      באם הנהג ירצה לחדש את הרישיון שלו בתום תשעת החודשים הללו, יהיה עליו לעבור את המבחן המעשי שוב.

    עבירות ונקודות

    התוספת השישית לתקנות התעבורה מפרטות באופן מורחב את אוסף העבירות המתאים לכל מניין נקודות, וכך ניתן לקבוע בדיוק כמה נקודות יוטלו בעקבות כל עבירה.
    הפירוט הרב של התוספות אינו מאפשר להביא סיכום ממצה של כל העבירות השונות, אך ניתן בהחלט לתת מספר דוגמאות לעבירות שונות אשר גוררות מכסת נקודות מסוימת.

    ניתן לראות את הדוגמאות הנפוצות הבאות:

    2 נקודות: נוסע לא חגור ברכב, נסיעה בלי הפעלת אורות, אי לבישת אפוד זוהר.
    4 נקודות: אי עצירה בתמרור עצור, הובלת מטען באופן לא בטיחותי, נהיגה על מדרכה.
    6 נקודות: חציית קו הפרדה רצוף, עקיפה לפני מעבר חצייה, כניסה לצומת לא פנויה.
    8 נקודות: שימוש בטלפון בלי דיבורית, הובלת מטען חורג, נהיגה ברשלנות.
    10 נקודות: אי מתן זכות קדימה, נסיעה ברמזור אדום, סירוב לבדיקת שכרות.

    להצלחות נוספות s2-arrow

    הצלחות שלנו

    עוד שאלות ותשובות s2-arrow

    שאלות ותשובות

    איך אפשר לדעת כמה נקודות יש לי?

    התחום של נקודות תעבורה אינו מצוי תחת הטיפול והאחריות של משטרת ישראל. בנושא זה יש לפנות למשרד התחבורה, דרך מוקד המידע שלהם בטלפון 5678*, ולברר את המידע הזה. כמו כן, ניתן גם לפנות למשטרת ישראל ולהוציא גיליון הרשעות, אך המידע שיתקבל ממנו לאו דווקא מעיד על מספר הנקודות שרשומות לחובתך ושבתוקף במועד בדיקתך.

    מהי תקופת צבירת נקודות חובה או נקודות תעבורה?

    נקודות צבירה או נקודות רישיון, הן הנקודות שמוטלות לחובת הנהג בשל עבירות תנועה שונות, וכאשר הנקודות מצטברות לכדי כמות מסוימת, מוטלות עליו סנקציות שונות. הנקודות נצברות עבור הנהג כאשר יש להן תוקף מסוים על פי זמן ביצוע העבירה (וצירוף הנקודות).

    מהו התוקף של צבירת הנקודות עבור כל כמות נקודות?

    נקודות הרישיון לרוב מגיעות במספרים זוגיים, בין 2 ל-12, על פי חומרת העבירה. לכל כמות נקודות כזו שמצטרפת למצבור הנקודות של הנהג יש תוקף מסוים, כאשר התוקף נקבע על פי כלל הנקודות שיש לנהג: תוקף של שנתיים: כל מכסת נקודות שמתקבלת לרישיונו של הנהג היא בעלת תוקף של שנתיים מיום ביצוע העבירה, כל עוד לנהג יש פחות מ-22 נקודות רישיון בסך הכל. תוקף של ארבע שנים: באם הנהג צבר 22 נקודות רישיון או יותר, כל מכסת נקודות הופכת לבעלת תוקף של ארבע שנים מיום ביצוע העבירה. יש לשים לב, אם לנהג פחות מ-22 נקודות, והוא ביצע עבירה כלשהי שבשלה הוא קיבל נקודות רישיון, יש להן תוקף של שנתיים – אך אם במהלך השנתיים הללו הוא ביצע עבירות נוספות ומניין הנקודות שלו עלה למעל ל-22 נקודות, אז גם התוקף של הנקודות הללו מתארך לכדי ארבע שנים.

    מהם התנאים למחיקת נקודות תעבורה?

    בנוסף לתקופת התוקף עצמה אשר מצוינת על פי מספר הנקודות, על הנהג מוטלות סנקציות שונות שהמילוי שלהן מהווה תנאי למחיקת הנקודות. מחיקת עד 12 נקודות: אם לנהג יש פחות מ-12 נקודות רישיון, אין תנאי למחיקה שלהן פרט לתקופת השנתיים. מחיקת 12 עד 22 נקודות: אם לנהג בין 12 ל-22 נקודות, עליו להשתתף בקורס בסיסי לנהיגה נכונה, והשלמת הקורס מהווה תנאי למחיקת הנקודות. מחיקת 22 עד 34 נקודות: אם לנהג בין 22 ל-34 נקודות, עליו להשתתף בקורס נוסף לנהיגה נכונה, והשלמת הקורס מהווה תנאי למחיקת הנקודות. הנהג ייחשב כמי שעמד בתנאים רק אם השתתף בקורסים שהוא מחויב להם, לא החסיר יותר מ-20% מן השיעורים ולא נכשל במבחן הסופי יותר מ-3 פעמים.

    בגין כמה נקודות תעבורה ניתן לשלול את הרישיון?

    מי שצבר לחובו 36 נקודות, רישיונו נשלל באופן מיידי לתקופה של 3 חודשים, שלאחריה יוכל לקבל שוב את רישיונו רק לאחר מבחן עיוני. באם במשך שש שנים לאחר תקופת השלילה צבר לחובו 36 נקודות נוספות, רישיונו ייפסל לתקופה של 9 חודשים, שלאחריה יוכל לקבל שוב את רישיונו רק לאחר מבחן עיוני ומבחן מעשי.

    האם כל העבירות גוררות צבירה של נקודות תעבורה?

    לא, ישנן עבירות שאין בהן נקודות רישיון כלל. בהן, בעיקר עבירות חניה, והן עבירות מהירות מופרזת קלות.

    כמה נקודות יצבור אדם שביצע מספר עבירות תנועה בתקרית אחת?

    מי שביצע מספר עבירות תנועה יצבור את כמות הנקודות של העבירה החמורה ביותר מבין אלו שביצע.

    מה קורה לאדם שאינו משלם קנסות בגין עבירות תנועה – הן מבחינת התשלומים, הן מבחינת הנקודות?

    כל נהג רשאי לכפור באשמה ולבקש להישפט – הקנס יתבטל, יוחלף או יישאר כשהיה על פי החלטת בית הדין לתעבורה, ואילו הנהג יצבור את הנקודות באם נמצא אשם בלבד. מנגד, באם הנהג לא שילם מבלי לכפור באשמה, אז הנקודות יצטברו כאילו ושילם, ואילו הקנס יישלח מחדש בתוספת תשלום.

    [brb_collection id="1513"]