מיהו נהג חדש?
סעיף 12א לפקודת התעבורה [נוסח חדש] מגדיר נהג חדש כך:
נהג חדש (תיקון מס' 104) תשע"ב-2012 12א. (א) מי שניתן לו רישיון נהיגה ולא היה בידו קודם לכן רישיון נהיגה שאינו רישיון לנהוג באופנוע, בטרקטור או במכונה ניידת, יהיה נהג חדש למשך שנתיים מיום מתן הרישיון כאמור (בסימן זה – התקופה הבסיסית)…." יש לשים לב, כי תוקף רישיון הנהיגה של נהג חדש הוא למשך שנתיים בלבד, בשונה מנהג "רגיל", בהתאם לסעיף 173 לתקנות התעבורה, הקובע כי תוקף רישיון הנהיגה של נהג "רגיל" יחודש לתקופה של עד 10 שנים. כמו כן, לאחר שנהג חדש צובר וותק של שנתיים, ולמעשה נפרד לדרכו מהסטטוס "נהג חדש", רישיון הנהיגה שלו יחודש למשך 5 שנים בלבד.
יש בידי רישיון נהיגה לאופנוע/קטנוע וכעת הוצאתי רישיון נהיגה לרכב. האם אני נהג חדש?
התשובה היא כן! החוק אינו מבחין בין נהג שלא החזיק רישיון נהיגה קודם (אופנוע, טרקטור או מכונה ניידת), לבין נהג שכן החזיק רישיון נהיגה קודם. שניהם ייחשבו נהגים חדשים בתוך שנתיים מהיום שבו הוציאו רישיון נהיגה לרכב. למשל, אם היה לך רישיון לטרקטור (כמו "רנג'ר" או טומקאר") שהוצאת בגיל 17, ולאחר שנתיים החלטת להוציא רישיון בשביל לנסוע על רכב – עדיין תיחשב נהג חדש למשך שנתיים מהיום שבו הוצאת רישיון נהיגה לרכב!
נהג חדש – זומנת לבית המשפט? קיבלת דו"ח? פנה אלינו!
מאז ומתמיד פקודת התעבורה החמירה בכל מה שקשור לנהגים חדשים, והענישה כלפי נהגים חדשים קשה הרבה יותר.
משרדנו מייצג נהגים חדשים שהואשמו בכל סוגי העבירות, והצלחותינו בתחום מוכחות! צרו קשר עם משרדנו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות!
החוקים החלים על הנהגים החדשים
בנוסף לאכיפה המוגברת בכל הנוגע לעבירות הנעשות על ידי נהגים חדשים ולענישה הכבדה המוטלת עליהם, ישנם חוקים ייעודיים החלים על נהגים חדשים בלבד. דווקא מפני שהחוקים הללו מיועדים לנהגים חדשים, אי ציות להם מתקבל בחומרה יתרה והענישה עליהם כבדה במיוחד ולרוב כוללת פסילת רישיון ללא חידוש. בין החוקים הללו, ניתן למנות את הבאים:
- תכנית הליווי: נהגים חדשים חייבים בתכנית הליווי שמסגרתה עליהם להשלים נסיעות במסגרת של 50 שעות עם מלווה, וישנה הגבלה על שעות הנסיעה בהן הם רשאים לנהוג עד לסיום התכנית. במסגרת התכנית, הנהגים החדשים חייבים לנסוע בליווי במשך 50 שעות, כאשר מתוכן 20 שעות לפחות צריכות להיות בדרכים עירוניות, 15 שעות לפחות צריכות להיות בדרכים שאינן עירוניות ו-15 שעות לפחות צריכות להיות בשעות הלילה. במשך שלושת החודשים הראשונים של התכנית, הנהג החדש אינו רשאי לנהוג לבדו כלל במשך כל שעות היממה, ולאחר שלושת החודשים הללו הוא רשאי לנהוג ללא מלווה בשעות היום בלבד – בין 6:00 ל-21:00. הנהג החדש רשאי לסיים את תכנית הליווי כאשר חלפו שישה חודשים מקבלת רישיון הנהיגה שלו או כאשר מלאו לו 24 שנה – המוקדם מבין השניים – וזאת תוך מילוי טופס המציין את פרטיו ואת פרטי כל הנהגים ששימשו לו כמלווים.
- הסעת שני נוסעים: הנהג החדש אינו רשאי להסיע יותר משני נוסעים לאחר קבלת הרישיון, גם כאשר סוג כלי הרכב שאליו קיבל את הרישיון מתיר הסעה של יותר משני נוסעים. תוקף החוק חל על הנהג עד שמלאו לו 21 שנה או עד שחלפו שנתיים מיום קבלת הרישיון – המאוחר מביניהם. הסייג לחוק הוא כאשר לצד הנהג נוכח מלווה, כפי שזה מוגדר בתכנית הליווי, וגם אם הנהג החדש סיים את תוכנית הליווי.
- שלט "נהג חדש": הנהג החדש חייב בתליית שלט על השמשה האחורית אשר מציינת שהוא נהג חדש. השלט צריך להיות בגובה של 12 סנטימטרים וברוחב של 20 סנטימטרים לפחות, כאשר גובה האותיות יהיה בגובה של 40 מילימטרים לפחות ובצבע שחור, על רקע צהוב המחזיר אור. על השלט להיות מוצמד לחלקה התחתון של השמשה האחורית באופן שייראה לנהגים בכלי רכב הנוסעים מאחורי הנהג החדש, וכך שיהיו מודעים לחוסר ניסיונו ויוכלו לנהוג בסביבתו ביתר סבלנות וזהירות. נהג שאינו חדש חייב בנסיעה ללא שלט שכזה.