נהג חדש – מידע, ענישה, וטיפים לשמירה על הרישיון [מעודכן לשנים 2023-2024]
תתפלאו לשמוע, אבל לא תמיד נהגים יודעים מתי הם נחשבים נהגים חדשים, מתי מסתיימת להם תקופת נהג חדש, מתי הם הופכים להיות "נהגים צעירים", ומתי הם אחרי שתי התקופות הללו – נהג חדש ונהג צעיר.
חשוב מאוד לדעת כיצד אתם מוגדרים, היות וגם לנהג חדש וגם לנהג צעיר ישנן הגבלות שצריכים וחובה לדעת מהם.
משרדנו הכין עבורכם את המדריך המקיף ביותר עבור נהגים חדשים ונהגים צעירים.
כאן תמצאו את כל המידע עבור נהגים חדשים ונהגים צעירים.
מה אומר החוק לגבי נהג חדש
סעיף החוק הרלוונטי הוא סעיף 12א(א) – פקודת התעבורה, תשכ"א-1961 שקובע:
"מי שניתן לו רישיון נהיגה ולא היה בידו קודם לכן רישיון נהיגה שאינו רישיון לנהוג באופנוע, בטרקטור או במכונה ניידת, יהיה נהג חדש למשך שנתיים מיום מתן הרישיון כאמור (בסימן זה – התקופה הבסיסית), או לתקופות נוספות בהתאם להוראות סעיף זה; תוקף רישיון הנהיגה שניתן לנהג חדש יהיה לשנתיים."
הסעיף למעשה קובע שמי שניתן לו רישיון נהיגה ייחשב נהג חדש למשך שנתיים מהיום שקיבל את רישיון הנהיגה.
אם החזקת ברישיון נהיגה בעבר, ובאותה תקופה הסתיימה לה תקופת הנהג חדש, וכעת חידשת את רישיון הנהיגה שלך, לא תוגדר שוב כנהג חדש. משמע, כל נהג יכול להיות מוגדר נהג חדש פעם אחת, ומשסיים את תקופת הנהג חדש, לא יוגדר שוב כנהג חדש.
חשוב לדעת, אם היה בידך רישיון נהיגה לטרקטור, אופנוע או מכונה ניידת, ולאחר מכן הוצאת רישיון נהיגה לרכב פרטי, תקופת הנהג חדש תחל אך ורק מיום שקיבלת את רישיון הנהיגה לרכב פרטי. כלומר, לא מתחשבים בתקופות שהחזקת ברישיון נהיגה לאופנוע, טרקטור ומכונה ניידת לצורך הגדרת תקופת נהג חדש.
מדוע צריך תקופת נהג חדש
הגדרת נהג חדש, או תקופת נהג חדש, היא למעשה תקופת הכשרה של נהגים שרק קיבלו את רישיון הנהיגה שלהם. התקופה הזו נחוצה על מנת לאפשר לנהגים חדשים להתאקלם בכביש ולוודא שההכשרה שלהם נעשית במינימום סיכון להם וליתר הנהגים בכביש.
ישנן הרבה מאוד סטטיסטיקות שנעשו על נהגים חדשים ובהן ניתן לראות באופן מפורש שנהגים חדשים וגם נהגים צעירים מעורבים ביותר תאונות דרכים מאשר גילאים אחרים. כמובן שמדובר על נתון יחסי, באחוזים, אך עדיין הוא יכול ללמד על היעדר ניסיון של נהגים שעשוי להוביל אותם להיות מעורבים בתאונות דרכים משמעותיות, ולמרבה הצער גם תאונות דרכים קטלניות.
החוקים והתקנות שמכוונים אל נהגים חדשים וצעירים נועדו למעשה לאפשר את הכשרתם באופן שתפחית את הסיכון שלהם לבצע עבירות תנועה ותאונות דרכים, ובכך למעשה להשלים את ההכשרה בשלום.
תקנות, הגבלות ועבירות – נהג חדש
אפרט כאן בתמצית את הדברים החשובים ביותר לגבי תקנות וחוקים החלים על נהג חדש:
- נהג חדש כאמור יהיה מוגדר כ"נהג חדש" בתקופת השנתיים הראשונות של קבלת רישיון הנהיגה.
- נהג חדש הוא נהג שעדיין לא הגיע לגיל 24, כלומר הוא בטווח בין גיל 17 (הגיל המוקדם לקבלת רישיון) לבין גיל 24.
- כפי שכבר אמרנו, התקופות שאדם מחזיק ברישיון נהיגה לאופנוע, טרקטור או למכונה ניידת אינן נחשבות לצורך תקופת נהג חדש, וכאשר אותו אדם שמחזיק באחד מרישיונות אלו יוציא רישיון נהיגה לרכב פרטי או רכב משא, עם קבלת רישיון הנהיגה לרכב פרטי או רכב משא תחל תקופת נהג חדש, שהיא כאמור שנתיים.
- התקנות הידועות ביותר לגבי נהגים חדשים הן התקנה המחייבת נהג מלווה והתקנה המגבילה את מספר הנוסעים שנהג חדש יכול להסיע ברכבו.
- חשוב מאוד לדעת, ואת זה לא כולם יודעים, שנהג חדש שהגיל שלו מעל 24 לא צריך מלווה. הוא פטור ממלווה איתו ברכב.
- דבר נוסף שלא כולם יודעים, זה שלאחר שהסתיימה לה תקופת הנהג חדש, רישיון הנהיגה של אותו נהג יחודש לתקופה של כ-5 שנים בלבד, ולאחר מכן אותו נהג יהיה חייב לבצע קורס ריענון נהיגה (או בשם הנפוץ והשכיח והמוטעה "קורס נהיגה מונעת")
- תקנה נוספת חשובה לגבי נהגים חדשים, היא התקנה המחייבת את הנהגים החדשים לתלות שלט על השמשה האחורית של רכבם "נהג חדש". שלט זה מטרתו שיתר הנהגים בכביש ידעו שמדובר על נהג חדש וחסר ניסיון, מתוך תקווה שיפגינו כלפיו סבלנות וזהירות.
- ישנו תו תקן לגבי גודל השלט נהג חדש וגודל הכיתוב בשלט נהג חדש, אך בכל החנויות שמוכרות שלט נהג חדש מדובר לרוב על שלטים תקניים שמאושרים על-ידי משרד התחבורה, ולכן אין צורך להתעכב על נושא זה.
- מי שמוגדר כנהג חדש אסור לו לנהוג ברכב שלא תלוי בו שלט נהג חדש. נקודה נוספת שבדרך כלל לא יודעים בעניין זה, היא שמי שלא מוגדר כנהג חדש, אסור לו לנהוג ברכב שיש בו שלט נהג חדש. כלומר, מי שנהג חדש ינהג ברכב עם שלט נהג חדש ומי שלא נהג חדש ינהג ברכב שאין בו שלט נהג חדש.
- ישנה משמעות נוספת לתקופת נהג חדש, גם לגבי ביצוע עבירות תנועה. לדוגמא, מי שמוגדר כנהג חדש וביצע עבירה מהעבירות המצוינות בתוספת השלישית לפקודת התעבורה, יחויב לבצע גם מבחן תיאוריה פעם נוספת.
- אם בית המשפט או גורם אחר הרשיע נהג חדש בעבירת תעבורה וגזר את עונשו לפסילת רישיון נהיגה לתקופה שהיא יותר מ-3 חודשים, אותו נהג חדש יצטרך לבצע פעם נוספת גם תיאוריה 0מבחן עיוני) וגם טסט (מבחן מעשי).
- אם נהג חדש ביצע עבירת נהיגה בשכרות או עבירת נהיגה תחת השפעת סמים, או שהיה מעורב בתאונת דרכים קטלנית עם הרוגים או נפגעים קשים (חבלה של ממש), אות ונהג חדש יחויב לבצע בנוסף למבחן תיאוריה וטסט, גם בדיקה רפואית במכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד)
- אם הוטל על נהג חדש, מכל סיבה שהיא, ביצוע אחד מאמצעי התיקון – תיאוריה, טסט או בדיקה רפואית במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, תקופת הנהג חדש של אותו נהג תוארך בשנתיים נוספות, כך שבמקום שיהיה נהג חדש שנתיים, הוא יוגדר כנהג חדש למשך 4 שנים.
השנתיים הראשונות של תקופת נהג חדש
כל נהג שמקבל רישיון נהיגה, בתקופת השנתיים הראשונות שלאחר קבלת רישיון נהיגה, יוגדר כנהג חדש. כפי שכבר אמרנו, נהג חדש יהיה בדרך כלל לתקופה של שנתיים בלבד, אלא אם בוצעו עבירות תעבורה שמאריכות את תקופת נהג חדש.
הארכת תקופת נהג חדש
אחד המקרים הנפוצים שמגיעים אל משרדנו הם אותם נהגים חדשים שביצעו עבירות תעבורה שעלולות להביא להארכת תקופת נהג חדש.
חשוב מאוד לדעת, שיש דרך להתמודד עם עבירות תעבורה שכאלה, ולהביא למצב שבסופו של יום גם אם אותו נהג חדש מורשע בעבירת תעבורה, היא לא תביא למצב של הארכת תקופת נהג חדש. את זה אנו עושים בדרך כלל על-ידי הקפדה שלא יישלל רישיון הנהיגה של הנהג חדש לתקופה העולה על 3 חודשים, היות ואם רישיון הנהיגה של הנהג חדש ישלל לתקופה של 3 חודשים או יותר, תוארך תקופת הנהג חדש של אותו נהג.
הגשת כתב אישום נגד נהג חדש
ישנן כל מיני עבירות תעבורה שבגינן יוגשו כתבי אישום נגד נהגים חדשים. אם הוגש נגד נהג חדש כתב אישום, תישאל השאלה מה תהיינה ההשלכות של הרשעת נהג חדש באותה עבירה. במקרים רבים מאוד הרשעת נהג חדש בעבירת תעבורה מסוג כתב אישום והזמנה למשפט, תביא למצב של שלילת רישיון נהיגה והארכת תקופת נהג חדש.
סעיף 12א(ב)(1) לפקודת התעבורה, תשכ"א-1961 קובע בעניין זה כך:
"הוגש נגד נהג חדש כתב אישום בשל עבירה מן העבירות המפורטות בתוספת השלישית, תוארך תקופת היותו נהג חדש עד תום ההליכים המשפטיים בעניין האישום האמור"
העבירות שלנהג חדש אסור לבצע (התוספת השלישית לפקודת התעבורה):
ישנן הרבה עבירות שמצוינות בתוספת השלישית לפקודת התעבורה. חשוב מאוד לדעת מהן העבירות היות ויש להן משמעות רבה עבור נהגים חדשים.
להלן העבירות של התוספת השלישית של פקודת התעבורה:
- נהיגת בלתי מורשה – נהיגה ללא רישיון מתאים לסוג הרכב
- שימוש ברכב לביצוע פשע
- אי עצירה לפני מסילת רכבת
- אי מתן זכות קדימה
- עבירת מהירות
- היעדר הודעה על תאונה
- עבירות תעבורה שגרמו לתאונה עם פצוע/ים.
- עבירת עקיפה / עקיפה מסוכנת
- עבירת נהיגה בשכרות\
- עבירת נהיגה תחת השפעת סמים
- אי ציות לרמזור
- התרה לנהג בלתי מורשה לנהוג ברכב
- שימוש ברכב לעבירת מין
- אי הגשת עזרה לנפגע/ים בתאונה
- כל עבירת תעבורה אחרת שבית משפט הטיל על מבצע העבירה פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים או יותר.
מתי נהג חדש צריך מלווה
נהג חדש חייב לנהוג יחד עם מלווה למשך 6 חודשים מיום שעבר טסט וקיבל רישיון נהיגה. זאת אומרת, בחצי שנה הראשונה נהג חדש לא יכול לנהוג לבדו, וכל פעם שהוא מעוניין לנהוג הוא חייב לוודא שיש לצדו אדם שהוא כשיר להיות מלווה.
מי יכול להיות מלווה של נהג חדש
ישנם תנאים כדי להיחשב "מלווה" של נהג חדש. מלווה חייב לענות על אחד התנאים הבאים:
- הוא בן 24 לפחות ויש לו רישיון נהיגה לאותו סוג רכב 5 שנים לכל הפחות.
- הוא בן 30 לפחות ויש לו רישיון נהיגה לאותו סוג רכב 3 שנים לכל הפחות.
- מורה נהיגה עם וותק של 5 שנים לפחות, ואין משמעות לגילו.
מה כוללת תקופת הליווי של נהג חדש
תקופת הליווי היא 6 חודשים מיום קבלת רישיון הנהיגה.
לא הרבה יודעים, אבל תקופת הליווי מחולקת לכתה תקופות משנה והן:
- בשלושת החודשים הראשונים חובה על נהג חדש לנהוג עם מלווה גם ביום וגם בלילה.
- בשלושת החודשים שלאחר מכן חובה על נהג חדש לנהוג עם מלווה רק בלילה (החל מהשעה 21:00 בערב ועד השעה 6:00 בבוקר).
- במהלך תקופת הליווי יצטרך הנהג חדש לצבור לפחות 50 שעות נהיגה תחת ליווי. מתוך כל ה-50 שעות הללו, חייב הנהג חדש לנהוג 20 שעות בדרכים עירוניות, 15 שעות בדרכים שאינן עירוניות, ו-15 שעות של נהיגה בלילה.
- במקרה בו המלווה הוא מורה נהיגה, על הנהג חדש לצבור לכל הפחות 12 שעות נהיגה עם ליווי של המלווה (שהוא מורה נהיגה), ומתוכן לפחות 4 שעות של נהיגה בדרך עירונית, לפחות 4 שעות נהיגה בדרך שאינה עירונית ולפחות 4 שעות נהיגה בשעות הלילה.
בסיום תקופת הליווי – על הנהג חדש והמלווה (שניהם) לדווח על שעות הליווי בנהיגה.
מה עושים בסיום תקופת הליווי של נהג חדש
אז הוצאתם רישיון נהיגה, נהגתם עם מלווה במשך 6 חודשים, מילאתם חובתכם לגבי שעות הנהיגה בדרכים השונות ביום ובלילה, כעת יש לכם זכות לקבל את רישיון הנהיגה לו חיכיתם כל כך הרבה זמן.
כל שעליכם לעשות הוא לדווח ולהצהיר באמצעות טופס ייעודי מקוון. גם אתם וגם המלווה.
על מנת למלא את הטופס המקוון, עליכם להצטייד במס' ת.ז שלכם, במס' ההיתר נהיגה הזמני שקיבלתם, וגם עליכם להצטייד במס' ת.ז ורישיון הנהיגה של המלווים שליוו אתכם בתקופת הליווי.
לאחר ההצהרה על סיום חובת הליווי, משרד הרישוי יבטל את החובה שהייתה לכם לנהוג עם מלווה ויישלח אליכם רישיון נהיגה של נהג חדש. עד שתקבלו את רישיון הנהיגה החדש, תוכלו לנהוג גם ללא הרישיון פיזית, אך יהיה עליכם לנהוג עם תעודת זהות.
איזה נהג חדש זכאי לקבל עזרה/מימון לצורך ליווי בנהיגה?
ניתן לקבל מימון מהמדינה לצורך ליווי אם את/ה נהגים חדשים ואתם עונים על אחד מהתנאים הבאים:
- את/ה מקבל גמלת ילד יתום מביטוח לאומי.
- את/ה מקבל גמלת מזונות מביטוח לאומי.
- את/ה חייל בודד ואת/ה מקבל מענק חודשי קבוע בגלל היות/ך חייל בודד.
חשוב לדעת: אם אתם זכאים לקבל מהמדינה מימון/סיוע בליווי, מי שילווה אתכם יהיה מורה נהיגה, ולכן תצטרכו לבצע לכל הפחות
אם אתם מקבלים מהמדינה מימון לליווי, ילווה אתכם מורה לנהיגה.
במקרה זה, נזכיר כי יהיה עליכם לבצע לכל הפחות 12 שעות נהיגה עם ליווי של המלווה (שהוא מורה נהיגה), ומתוכן לפחות 4 שעות של נהיגה בדרך עירונית, לפחות 4 שעות נהיגה בדרך שאינה עירונית ולפחות 4 שעות נהיגה בשעות הלילה.
מה קורה אם נהג חדש לא ביצע את שעות הליווי בהתאם לחלוקה הנ"ל?
במקרה בו נהג חדש לא הספיק לבצע את כל השעות הדרושות בנהיגה עם ליווי בהתאם לחלוקה הנ"ל, קרי 4 שעות בדרך עירונית, 4 שעות בדרך שאינה עירונית ו-4 שעות בלילה, יוכל הנהג חדש לפנות למשרד הרישוי ולקבל היתר נהיגה ל-6 חודשים, וזאת לצורך השלמת מכסת השעות שהחוק והתקנות דורשים.
חשוב לדעת: על מנת לקבל היתר נהיגה ל-6 חודשים נוספים, יש לפנות למשרד הרישוי ולבקש זאת, ולציין שלא הספקתם לבצע את שעות הנהיגה עם ליווי בהתאם לדרוש.
אחרי שקיבלתם 6 חודשים נוספים לצורך השלמת שעות הליווי הדרושות, עליכם לפעול להשלמת השעות. לאחר שתשלימו את השעות הדרושות, תוכלו לפנות שוב למשרד הרישוי ולדווח על השלמת תקופת הליווי בהתאם לדרוש, ולמעשה למלא את ההצהרה על סיום תקופת ודרישות הליווי.
מתי צריך לעשות קורס ריענון – נהג חדש
קורס ריענון נדרשים לבצע נהגים חדשים שצברו 5 שנות ותק בנהיגה על רכב פרטי, או נהגים שהגיעו לגיל 21.
חשוב מאוד: אם נדרשתם לבצע קורס ריענון, רישיון הנהיגה שלכם לא יחודש אלא לאחר שתבצעו את הקורס ריענון.
הקורס בנוי מ-2 מפגשים, כל מפגש 4 שעות לימוד (סה"כ 8 שעות לימוד).
בקורס לומדים הנהגים את התכנים הבאים אשר מטרתם לחזק, לבסס ולהרחיב את הידע של הנהגים החדשים, ואלו התכנים:
- מתן זכות קדימה בצמתים ובדרכים
- כל מה שקשור להולכי רגל ורוכבי אופניים
- מפגשים עם מסילות ברזל (רכבות)
- עקיפות למיניהם בתנאי דרך שונים
- מה צריך לעשות ולא לעשות לאחר תאונת דרכים.
- נהיגה בתנאי ראות קשים (לילה, ערפל וכיוצ"ב)
- נהיגה בשוליים
- מקרים של פניות פרסה ונהיגה לאחור (רברס)
- תמרורים וסימני דרך מיוחדים וחשובים
- חובת זהירות בנהיגה
- נהיגה בכבישים עם מספר נתיבים
- שמירת מרחק בין כלי רכב
- נהיגה במהירות מותרת
- איתותים בפניות
- מעברים בין נתיבים.
עבירות תעבורה חמורות – נהג חדש
כפי שאמרנו, בתקופת נהג חדש על הנהג החש לנהוג בזהירות יתרה ולהקפיד לא לבצע עבירות תעבורה. כל עבירה יכולה לסכן אותו ואת יתר משתמשי הדרך, ולכן המחוקק בחר להחמיר עם נהגים חדשים שמבצעים עבירות תנועה.
ישנם עבירות תנועה שהוגדרו ביחס לנהגים חדשים כעבירות חמורות, שאם נהג חדש מבצע אותן הוא מסתכן באי חידוש רישיון הנהיגה שלו, ואף יותר מזה – הוא מסתכן בבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים כתנאי לחידוש רישיון הנהיגה שלו.
להלן יצוינו עבירות התעבורה החמורות שהוגדרו כך ביחס לנהגים חדשים:
- נהיגה בלתי מורשה על רכב שלא מצוין ברישיון הנהיגה של הנהג חדש או שלא לפי התנאים שמצוינים ברישיון הנהיגה. עבירה לפי סעיף 10 לפקודת התעבורה.
- ביצוע עבירה מסוג עוון או פשע שבוצעה באמצעות רכב שנהג חדש נהג בו. עבירה לפי סעיף 43 לפקודת התעבורה.
- ביצוע עבירת מין שבוצעה אגב נהיגה ברכב. עבירה לפי סעיף 44 לפקודת התעבורה.
- אי עצירה של הרכב לפני מסילת ברזל. עבירה לפי סעיף 65 לפקודת התעבורה.
- תאונת דרכים שבה נפגע אדם אגב ביצוע עבירה מעבירות המנויות בפקודת התעבורה או תקנות התעבורה.
- עבירה שגררה פסילת רישיון נהיגה בפועל לתקופה של שלושה חודשים ומעלה.
- אי מתן זכות קדימה ואי ציות לרמזור. עבירה לפי תקנה 22 לתקנות התעבורה.
- נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול. עבירה לפי תקנה 26(2) לתקנות התעבורה.
- עקיפה בניגוד לחוק לפי תקנה 47 לתקנות התעבורה.
- נהיגה במהירות מופרזת בניגוד לתקנה 54 לתקנות התעבורה.
- מעבר מסילת ברזל ברכב של 11 נוסעים ומעלה בדרך לא סלולה, בניגוד לתקנה 57 לתקנות התעבורה.
- אי הגשת עזרה למי שנפגע בתאונת דרכים והיעדר דיווח על תאונת דרכים, בניגוד לתקנה 144 לתקנות התעבורה.
מה ההבדל בין נהג חדש לנהג צעיר
נהג חדש הוא מונח שמתייחס בעיקר לוותק של הנהג, כלומר בשנתיים הראשונות יוגדר הנהג כנהג חדש וזאת מבלי להתחשב בגיל שלו.
נהג צעיר לעומת זאת מתייחס גיל של הנהג, וכל עוד הנהג לא הגיע לגיל 24 הוא ימשיך להיות מוגדר נהג צעיר.
ישנה הגדרה נוספת שמשלבת בין שתי ההגדרות, והיא "נהג חדש צעיר". בהגדרה זו מדובר על שילוב גם שלב ותק וגם של גיל. אם הנהג מתחת לגיל 24 ויש לו רישיון נהיגה פחות משנתיים, ההגדרה לגביו תהיה נהג חדש צעיר, זאת אומרת שהוא גם נהג חדש וגם נהג צעיר.
נהג חדש צעיר – כאן מדובר בשילוב בין וותק לגיל, אם עדיין לא מלאו לו 24 שנים, ויש לו רישיון נהיגה פחות משנתיים, יוגדר "נהג חדש צעיר".
מאיזה גיל לא צריך מלווה:
הרבה נהגים פונים אלינו ושואלים את השאלה "מאיזה גיל לא צריך כבר לנהוג עם מלווה?"
אז כמו שאמרנו, נהג חדש שזה עתה קיבל את רישיון הנהיגה שלו, הוא מוגדר נהג חדש וזוהי למעשה תקופת ניסיון ותקופת למידה. בתקופת נהג חדש יצטרך הנהג לנהוג עם מלווה למשך תקופה של 6 חודשים, כאשר גם בתקופה זו עליו לנהוג בתנאים שונים, בסוגי כבישים שונים, ביום ובלילה וכו'. כל הדרישות הללו נועדו להבטיח (עד כמה שניתן) שהנהג חדש יוכשר לנהוג לבדו בכל תנאי הדרך ובכל שעות היום.
כפי שכבר ציינו, בשלושת החודשים הראשונים ישנה חובה מלאה ואבסולוטית לנהוג עם מלווה, בכל שעות היום, ביום ובלילה, בכל תוואי ובכל דרך. בשלושת החודשים שלאחר מכן, קרי בחודשים 4,5,6 לתקופת הנהג חדש, חובה על הנהג חדש לנהוג עם מלווה רק בשעות הלילה המוגדרות בין 21:00 בלילה ל-6:00 בבוקר.
סיימתם את התקופה הזו ומילאתם אחר כל הדרישות, כפי שציינו עליכם להגיש הצהרה על סיום תקופת הליווי. את ההצהרה מגישים באופן מקוון, ויש להצטייד גם עם פרטים של המלווים.
לאחר ההצהרה – משרד הרישוי ינפיק לכם כרטיס פלסטיק של רישיון הנהיגה.
חשוב לזכור: בכל תקופת הנהג חדש על הנהג לנהוג עם שלט "נהג חדש" בשמשה האחורית של הרכב.
לאחר 6 חודשים, ולאחר הנהג חדש מילא אחר ההוראות והגיש הצהרה על סיום תקופת הליווי, יוכל אותו נהג לנהוג ללא ליווי, וזאת גם לפני שהונפק לו כרטיס פלסטיק של רישיון הנהיגה שלו. אם אין לנה חדש כרטיס פלסטיק של רישיון הנהיגה, יהיה עליו להצטייד שתעודת זהות לצורך זיהוי.
נהיגה ללא מלווה נהג חדש
אם נהגתם ללא מלווה בתקופה בה הייתם חייבים לנהוג עם מלווה, אתם צפויים לעונשים לא קלים בכלל. בשלב הראשוני סביר להניח שרישיון הנהיגה שלכם ייפסל לתקופה של חודש (30 יום).
לאחר מכן, תקבלו הזמנה למשפט שבמסגרת המשפט ייתכן ורישיון הנהיגה שלכם ייפסל לתקופה מעל 3 חודשים.
פסילת רישיון נהיגה ל-3 חודשים ומעלה גוררת אחריה גם עונשים נוספים כגון ביצוע תיאוריה וטסט והארכת תקופת נהג חדש.
במקרה שכזה אתם חייבים, אבל חייבים, סיוע וייצוג של עו"ד תעבורה שמתמחה בעבירות נהיגה ללא מלווה בתקופת נהג חדש.
נהגים חדשים… אם שאלתם איך משרדנו יכול לעזור לכם?
כמו בכל עבירה, ובמיוחד כשמדובר על נהגים חדשים, יש צורך להתגונן בפני הדוחות שנהג חדש מקבל. אם לא תתגוננו, ייתכן ותישארו ללא רישיון נהיגה. משרדנו מסייע לנהגים חדשים כדבר שבשגרה, וצוות המשרד מכיר את התחום על בוריו, מכיר את הנפשות הפועלות ויודע להגיע לתוצאות הרצויות על מנת שהענישה תהיה כמה שפחות כבדה.
התחומים בהם נוכל לסייע לכם הם בין היתר באמצעות מתן ייעוץ ראשוני, ייצוג בבתי המשפט לתעבורה בכל הארץ, סיוע מקצועי כיצד להתנהל לאחר קבלת כתב אישום או לאחר קבלת דו"ח תעבורה, ניהול הוכחות במידת הצורך על מנת להילחם על זכותכם וליווי אישי ומקצועי לאורך כל הדרך.
אצלכם תקופת הליווי מסתיימת לאחר 6 חודשים… אצלנו תקופת הליווי נמשכת כל הזמן.
צוות משרדנו ימשיך ללוות אתכם – נהגים חדשים יקרים – ובכל שאלה או עניין מוזמנים לפנות אלינו ונסייע בכל דרך.
סעו בזהירות. אנחנו כאן בשבילכם.
סער משרד עורכי דין לתעבורה – מומחים בכל עבירות התעבורה.