עבירת נהיגה במהירות מופרזת
עבירות תנועה נפוצות

עבירת נהיגה במהירות מופרזת

קשה לעשות הפרדה בין הסכנות הטמונות בכלי הרכב הממונעים לבין המהירות הרבה שלהם, וניתן להניח שאם כלי רכב היו איטיים הרבה יותר, הם גם היו מעורבים בהיקף מצומצם באופן ניכר של תאונות דרכים.

עם זאת, המהירות של כלי הרכב היא בדיוק היתרון שלהם, ולכן הפשרה נמצאה בהגבלת מהירות הנסיעה בהתאם לתנאי הדרך ולסביבה למען מיקסום הבטיחות שבנסיעה לנהגים ולסובבים.

עם כך, לחוקי התעבורה נלווים תקנות רבות הקשורות במהירות, ועבירות מהירות הן ככל הנראה הנפוצות ביותר בתחום זה – כיום, בכל יום מחולקים למעלה ממאה וחמישים דוחות על נהיגה במהירות מופרזת.

לכן יש להכיר היטב את החוק, לדעת את הענישה הכרוכה בו ולהבין גם כיצד ניתן להתמודד איתה.

רוצים להפחית את הקנס?

צוות משרדנו זמין עבורכם לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות ב- 072-3308588 או מלאו את הטופס למטה ↓

small-contact-img
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

    s2-arrow

    נתפסתי על מהירות מופרזת, מה עושים עכשיו?

    אין לומר נואש, וניתן בהחלט להמתיק את הענישה בהתאם לנסיבות האירוע.
    באמצעות פנייה לייעוץ מקצועי בעניין, ניתן לבדוק את המקרה לגופו ולבחון באופן קפדני האם מדידת המהירות הייתה כשרה.
    בכל סוגי המדידה עשויים להיות הטיות כלשהן, ויש להתחשב בהן כדי לוודא שהעבירה אכן נעשתה – כאשר המדידה נעשתה על ידי שוטר, עשויה להיות טעות בשיקול הדעת שלו או פגם במכשיר המדידה, וכאשר מדובר במצלמות מהירות, ייתכן ופעולתן האוטומטית סבלה מלקות כלשהי.
    פנייה לייעוץ משפטי מאפשרת בחינה של מקרים דומים, הן מבחינת העבירה ומבחינת התנאים הן מבחינת מכשירי המדידה, וכך לבדוק כיצד ניתן להקל על הענישה.

    כללי המהירות הקבועים בחוק

    החוק מציין במדויק את המהירות המותרת שחריגה ממנה תחשב נהיגה במהירות מופרזת.

    הסייג היחיד לתקנות הללו הוא הימצאו של תמרור מהירות לצד הכביש, אשר קובע מהירות נמוכה או גבוהה יותר מזה הקבוע בחוק, ויש לציית לו לאורך כל הדרך עד להופעת תמרור אחר או עד לצומת הבאה.

    בהיעדר תמרור שכזה, תקנות המהירות הן הבאות:

    • ברחוב משולב: המהירות המותרת היא 30 קמ"ש.
    • בדרכים עירוניות: המהירות המותרת היא 50 קמ"ש.
    • בדרכים בין עירוניות ללא שטח הפרדה בנוי: המהירות המותרת היא 80 קמ"ש.
    • בדרכים בין עירוניות עם שטח הפרדה בנוי: המהירות המותרת היא 90 קמ"ש.
    • בצומת של דרך בין עירונית: גם כאשר בדרך עצמה קיים שטח הפרדה בנוי, הרי שבצומת שטח ההפרדה אינו מצוי, וכך הדין זהה לדרך בין עירונית ללא שטח הפריש לציין שישנם סוגי כלי רכב בעלי מגבלת מהירות שונה נוכח גודלם, ואלו הם:
    1. אוטובוס: מוגבל ל-100 קמ"ש בדרך מהירה.
    2. רכב במשקל של למעלה מ-12 טון: מוגבל ל-50 קמ"ש בדרך עירונית, אך ל-80 קמ"ש בלבד בשאר סוגי הדרכים.
    3. טרקטור ומכונה ניידת: מוגבל ל-40 קמ"ש בכל סוגי הדרכים אליהם מותר לו להיכנס – הטרקטור אינו רשאי לנסוע בדרך מהירה.

    קבלת דוח בגין מהירות מופרזת

    כיום ישנם שתי דרכים שדרכם ניתן לקבל דוחות כעונש על נהיגה במהירות מופרזת, כאשר הראשונה היא על ידי שוטר והשנייה היא בדואר.
    העברת דוחות מהירות בדואר היא תוצאה של השימוש ההולך וגובר באמצעי מדידת מהירות אוטומטיים אשר מוצבים בפריסה רחבה ברחבי הארץ.
    כך, האמצעים הנפוצים כיום למדידת מהירות כלי הרכב שבאמצעותם מתקבלים דוחות הם הבאים:

    1. כלי מדידה מבוססים גלים אלקטרומגנטיים:
      כלי מדידה אלה עושים שימוש בסוגי גלים שונים שמחוץ לטווח האור הנראה, והם מודדים את המהירות של אובייקטים שונים באמצעות מדידת הזמן שבין הקרנת הגל מן דה בנוי – 80 קמ"ש. בדרך מהירה: 110 קמ"ש.בין כלים אלה נמצא הממל"ז המסורתי, ששוטרי משטרת התנועה היו אוחזים בו לצד הכביש.
      כיום ישנו שימוש נרחב יותר במכשיר הדבורה, אשר מבוסס על טכנולוגיה שדומה במבנה לזה של הרדאר, ומאפשרת למשטרת התנועה לבצע מדידות יעילות גם בזמן נסיעה.
    2. מצלמות מהירות:
      מכמונות המהירות המוצבות בצד הכבישים מבוססות על טכנולוגיה שונה, כאשר עיקר הפעולה שלהן היא זיהוי לוחות הרישוי של המכוניות הנוסעות.
      הדבר מסייע לייעול מדידת המהירות בשתי בחינות.
      ראשית, באמצעות זיהוי מכונית, ניתן למדוד את זמני ההופעה שלה לצד המצלמות השונות, וכך למדוד את מהירות הנסיעה הממוצעת שלה בהתאם להפרשי הזמנים ובהתאם למרחק בין המצלמות.
      כאשר מהירות הנסיעה הממוצעת עולה על המהירות המותרת, מתקבלת ראיה חסרת ספק לנסיעה במהירות מופרזת.
      כך, מבחינה שנייה, הזיהוי של לוחות הרישוי של המכוניות מאפשרות את הטלת הדוח באופן אוטומטי – אין צורך בשוטר שיעצור את הנהג כדי להעביר לו את הדוח, וניתן להעביר את הקנס בדואר לכתובתו של בעל הרכב.

    הענישה על מהירות מופרזת

    אין בחוק עונש קבוע על כל עבירה של נהיגה במהירות מופרזת, והוא נקבע בהתאם לפירוט תקנות אודות היקף החריגה של הנהג מן המהירות המותרת.
    כך, הזמנה למשפט על מהירות מופרזת מתרחשת במקרים חמורים בלבד, כאשר בשאר המקרים מתקבלים לרוב קנס ונקודות בלבד:

    חריגה של עד 10 קמ"ש: הדבר אינו מצוי בתקנות, אך מטעם הטיות של מכשירי המדידה, לרוב לא מוטל עונש כלל על מי שחרג מהמהירות המותרת ב-10 קמ"ש או פחות – אך יש להדגיש שזהו נוהג בלבד, ומבחינה חוקית ניתן להטיל קנסות גם לחריגה שכזו בהיקף המצוי בסעיף הבא.

    חריגת מהירות עד 20 קמ"ש בדרך עירונית או חריגת מהירות עד 25 קמ"ש בדרים שאינם עירוניות: קנס של 250 ש"ח.

    חריגת מהירות של 21-30 קמ"ש בדרך עירונית או חריגת מהירות של 26-40 קמ"ש בדרים שאינם עירוניות: קנס של 750 ש"ח ו-8 נקודות.

    חריגת מהירות של 31-40 קמ"ש בדרך עירונית או חריגת מהירות של 41-50 קמ"ש בדרים שאינם עירוניות: קנס של 1500 ש"ח ו-10 נקודות.

    חריגת מהירות של 41 קמ"ש ומעלה בדרך עירונית או חריגת מהירות של 51 קמ"ש ומעלה בדרים שאינם עירוניות: הזמנה לדין.

    בנוסף, שוטר שסבור שיש להפקיע את רישיונו של הנהג כתוצאה ממהירות מוגזמת באופן פרוע, רשאי לזמן את הנהג לשימוע בפני קצין משטרה.
    בשימוע שכזה, יש ביכולתו של קצין המשטרה להטיל פסילה מנהלית על רישיון הנהיגה לתקופה של עד 30 ימים.

    מדוע חשוב לבטל דוח על מהירות מופרזת?

    עונש על מהירות מופרזת משתנה בהתאם למהירות שבה נסעתם, אך מה שבטוח הוא שתצטרכו לבטל את הדוח בהקדם. עבירת מהירות מלבד לקנס הכספי הלא קטן, מביאה איתה גם נקודות שעלולות להצטבר ביחד עם הנקודות הקיימות. במקרה כזה שלילת הרישיון בהחלט יכולה להיות על הפרק, ואתם צריכים להיות מודעים לכך.

    עורך דין מהירות מופרזת יסייע לכם להתמודד עם המצב, ויבטל את הדוח בהקדם. ככל שפועלים מהר יותר, כך הסיכויים לביטול הדוח הם גבוהים יותר. גם במקרה של הזמנה למשפט על מהירות מופרזת חשוב מאוד לפעול במהירות, בכדי למנוע מכם עד כמה שאפשר את עוגמת הנפש.

    מה הסיכוי לבטל עונש על מהירות מופרזת נהג צעיר?

    במקרה של נהג חדש, כאשר אנו מדברים על נהיגה במהירות מופרזת אנו מדברים על ענישה חמורה יותר. החוק קובע כי נהגים חדשים צריכים להימנע מעבירות תנועה, ועל כל עבירת תנועה ניתן לשלול את הרישיון. עו"ד מהירות מופרזת הוא איש המקצוע היחיד שיכול לבטל את הדוח, אפילו אם מדובר על נהג חדש שקיבל את הרישיון לא מזמן.

    אומנם הסיכויים הם קצת יותר נמוכים, אך עדיין מדובר על סיטואציה שיכולה להתרחש. כמובן שכל מקרה נשקל לגופו, אך ביחד עם עוד מהירות מופרזת תוכלו להשאיר את הרישיון אצלכם. לא משנה אם מדובר על נהג חדש או על נהג וותיק מצד שני.

    להצלחות נוספות s2-arrow

    הצלחות שלנו

    עוד שאלות ותשובות s2-arrow

    שאלות ותשובות

    איך אפשר לקבל צילום (תמונה) בעבירת נהיגה במהירות מופרזת או עבירת מעבר באור אדום?

    אם קיבלת הודעה על ביצוע אחת מהעבירות שצוינו לעיל, וברצונך לקבל תמונה המעידה על ביצוע העבירה, עליך להגיש בקשה לקבלת תמונה תוך 15 ימים ממועד קבלת ההודעה על ביצוע העבירה. לבקשה יש לצרף צילום של הדוח. - חשוב לדעת: אם בשל אחת העבירות הנ"ל זומנת למשפט, ובקשתך לקבלת תמונה טרם בוצעה, וכעת הגיע מועד הדיון בבית המשפט, עליך להתייצב למשפט ולחזור על בקשתך בבית המשפט, תוך הצגת אסמכתאות שביקשת לקבל תמונה ובקשתך טרם טופלה. אם מדובר בעבירה שתועדה על-ידי מצלמה (א'3 ודומיה), ובדוח לא צורפה תמונה המעידה על ביצוע העבירה, ניתן להגיש בקשה לקבלת תמונה תוך 90 ימים ממועד קבלת הדוח, ולבקשה יש לצרף צילום של הדוח. - חשוב לדעת: הגשת בקשה לקבלת תמונה אינה מהווה בקשה לביטול דוח ואינה עוצרת את מניין הימים לתשלום הדוח. אם מדובר בעבירה שתועדה על-ידי מצלמה (א'3 ודומיה), ולדוח צורפה תמונה ובה תועד רכב לא שלי, ייתכן ומדובר בטעות בקריאת מספר הרכב המופיע בתמונה. במקרה שכזה יש לפנות למרכז פניות נהגים ארצי (מפנ"א), ולדווח על הטעות. יחד עם זאת, ניתן לשלוח גם מכתב בדואר רשום למפנ"א ולהודיע על הטעות, או לבצע פנייה מקוונת דרך אתר השירותים הממשלתי.

    מהי המהירות המותרת בצומת של דרך בין עירונית?

    בצומת אין שטח הפרדה, גם אם בכבישים עצמם הנפגשים בצומת ישנו שטח הפרדה. לכן שטח הצומת נחשבת לקטע דרך בין עירונית ללא שטח הפרדה, ועל כן המהירות המותרת בה היא 80 קמ"ש.

    האם יש התיישנות לדו"ח מהירות מופרזת שהתקבל ממצלמת מהירות?

    כן, דו"ח שהתקבל ממצלמת מהירות הוא בעל תוקף התיישנות של ארבעה חודשים, ואם הדו"ח נשלח לאחר ארבעה חודשים אז הוא אינו תקף.

    האם מי שרוצה לכפור באשמה ולהישפט צריך לשלם את הקנס שקיבל?

    לא. תשלום הקנס הוא כהודאה באשמה, ואדם שמבקש להישפט צריך להימנע מהתשלום ולהעביר בקשה למשפט בהקדם האפשרי ובטרם חלוף 90 יום מיום קבלת הדו"ח.

    האם נהג חייב לחתום על דו"ח תנועה שהוגש לו על ידי שוטר?

    לא, הסירוב לחתום אינו מהווה עבירה. יתרה מכך, חתימה על הדו"ח נחשבת לרוב כהודאה באשמה, ולכן אדם שמבקש לכפור באשמה צריך להימנע מלחתום על הדו"ח.

    מחיקת נקודות? הזמנה למשפט? המומחיות שלנו! תשאיר פרטים ונדבר

    עבירת נהיגה במהירות מופרזת ייעוץ בוואטסאפ עבירת נהיגה במהירות מופרזת ייעוץ בוואטסאפ
    Google ג גוגל
    5.0
    מבוסס על 246 ביקורות
    js_loader