ערעור על החלטות

שתף מאמר
author-photo
עו"ד אלון סער img-dot
05/05/21

אם רישיון הנהיגה שלכם נפסל על רקע סיבות רפואיות, אז כנראה שהגעתם למקום הנכון. במאמר קצר וממצה זה אענה על השאלות המרכזיות הבאות:
מי מוסמך להחליט לפסול את רישיון הנהיגה מסיבות רפואיות?
מהן הסיבות הרפואיות הנפוצות שמסכנות את רישיון הנהיגה?
איך ניתן להתמודד עם החלטה הפוסלת את רישיון הנהיגה?

מי מוסמך להחליט לפסול את רישיון הנהיגה מסיבות רפואיות?

הגורם היחיד שמוסמך לפסול רישיון נהיגה מסיבות רפואיות הוא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. רק הוא עורך בדיקות רפואיות לנהגים, ורק הוא מוסמך לקבוע בסופן של הבדיקות, כי נהג כזה או אחר אינו כשיר להחזיק ברישיון נהיגה.
חשוב לדעת, כי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים יכול לפסול רישיון נהיגה באופן גורף, לכל הדרגות, אך קיימים גם מצבים שבהם יפסול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים רק חלק מרישיונות הנהיגה של אותו נהג, כך שרישיון הנהיגה לרכב פרטי לא ייפסל בעוד שרישיונות אחרים, לדוגמא ציבוריים או מקצועיים, כן ייפסלו.

small-contact-img
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

    s2-arrow

    מהן הסיבות הרפואיות הנפוצות שמסכנות את רישיון הנהיגה?

    אקדים ואומר, כי רשימת המחלות והליקויים הרפואיים אשר יכולים להוביל לפסילת רישיון נהיגה היא ארוכה מאוד. אין שום ספר או מקור כתוב אחר אשר מאגד בתוכו את רשימת המחלות והליקויים הרפואיים שעלולים להוביל לפסילת רישיון נהיגה, ומשכך, בכל ליקוי רפואי שלדעת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים עשוי להוות בעיה בזמן נהיגה – יזמן המכון הרפואי את אותו נהג/אדם לבדיקה רפואית לצורך בחינת כשירותו לנהיגה.
    אך למרות שאין רשימה ממצא של ליקויים ומחלות, בכל זאת ניתן למנות מספר ליקויים שעשויים לסכן את רישיון הנהיגה שלכם, והם:

    • אפילפסיה.
    • טרשת נפוצה.
    • בעיות ראייה.
    • תסמונת דום נשימה בשינה / הפרעות שינה.
    • בעיות לב וכלי דם (אירוע לבבי וכיוצ"ב).
    • בעיות נוירולוגיות חמורות (אירוע מוחי, שבץ, חבלת ראש וכיוצ"ב)
    • בעיות נפשיות (לדוגמא כאשר יש פגיעה בכושר השיפוט והתובנה וכיוצ"ב)
    • ליקויים מוטורים.
    • גידולים סרטניים (סוגים מסוימים)

    כמובן שרשימה זו אינה ממצא את כל המחלות והליקויים שעלולים לסכן את רישיון הנהיגה, אך מדובר בליקויים נפוצים.

    איך ניתן להתמודד עם החלטה הפוסלת את רישיון הנהיגה?

    אם ניחנתם באחד הליקויים שצוינו לעיל, או בליקויים/מחלות אחרים שבגללם רישיון הנהיגה שלכם נפסל – חשוב לדעת שניתן לפעול לשינוי ההחלטה הפוסלת את רישיון הנהיגה, ובכך למעשה להשיב את רישיון הנהיגה.

    איך עושים את זה?

    השלב הראשון: מיד לאחר שקיבלתם את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הפוסלת את רישיון הנהיגה שלכם, פנו לקבל ייעוץ משפטי אצל עורך דין תעבורה המתמחה בייצוג מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. עורך דין תעבורה מקצועי יבדוק את הסיבות לפסילה, ויעריך את הסיכויים שלכם לקבל בחזרה את רישיון הנהיגה. אם עורך דין תעבורה ייעץ לכם שקיים סיכוי להשיב את רישיון הנהיגה, אתם ממשיכים לשלב השני.
    השלב השני: לאחר ששכרתם עו"ד תעבורה שייצג אתכם, עליכם לשלם אגרה לצורך הגשת ערר. במקביל, עו"ד תעבורה שמייצג אתכם יעמול על הכנת נימוקי ערר לצורך הגשתם לוועדת הערר הנכבדה.
    השלב השלישי: במידה ועו"ד תעבורה יסבור שיש מקום להגיש יחד עם נימוקי הערר גם חוות דעת רפואית – יפנה אתכם עו"ד תעבורה למומחה רפואי לצורך כך. חוות הדעת הרפואית תוגש יחד עם נימוקי הערר, או מס' ימים לאחר מכן.
    השלב רביעי: המתנה לקביעת מועד לוועדה. שלב זה יכול לקחת בין חודש לחודשיים לערך.
    השלב חמישי: ועדת ערר. חשוב מאוד שעו"ד תעבורה יתלווה אליכם לוועדה. לליווי משקל מכריע בהחלטת הוועדה, ולרוב, זה מה שעושה את ההבדל בין תוצאה של פסילת רישיון נהיגה לבין תוצאה של השבת רישיון הנהיגה.

    לסיכום:
    אם רישיון הנהיגה שלכם נפסל מסיבות רפואיות – כעת אתם יודעים שאין זה סוף פסוק.
    אם תפעלו בהתאם לאמור לעיל, תגדילו את סיכוייכם להשיב את רישיון הנהיגה שלכם באופן משמעותי, ואין צורך להכביר במילים עד כמה חשוב בימינו רישיון הנהיגה והאפשרות להתנייד עם רכב באופן עצמאי.

    סער – משרד עורכי דין לתעבורה

    [brb_collection id="1513"]