
ערעור על החלטות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים – האם אפשרי
ביום בהיר אחד קיבלתם מכתב ובמסגרתו התבקשתם לבצע בדיקות כשירות לנהיגה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. הגעתם לאחד מסניפיו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ישבתם מול מחשב ועניתם על מאות שאלות, ולאחר מכן התבקשתם לשוחח עם פסיכולוג מטעם המכון הרפואי. בשעה טובה סיימתם את הבדיקות והמתנתם מס' שבועות להחלטת המכון הרפואי בעניין רישיון הנהיגה שלכם.
אך למרבה הצער, המכון הרפואי החליט שאתם לא כשירים לנהיגה, בין אם על רכב פרטי ובין אם על רכב ציבורי-מקצועי.
חשוב לדעת, כי החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים היא לא סוף פסוק!
מה הדבר הראשון שצריך לעשות במידה והמכון פסל את רישיון הנהיגה שלי?
ראשית, צריך לבחון היטב מדוע החליט המכון הרפואי לפסול את רישיון הנהיגה. אם הפסילה לא נסמכת על בעיה רפואית ידועה, כגון: אפילפסיה וכיוצ"ב, ייתכן שהחלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לפסול את רישיון הנהיגה שלכם נסמכת על תוצאות המבחנים שביצעתם, ועל סמך השיחה עם הפסיכולוג. במקרים כאלה, לרוב, תהיה סיבת הפסילה הרשומה על גבי המכתב שקיבלתם ממשרד התחבורה: "אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה".
אם אכן זו סיבת הפסילה, יש לפנות בהקדם למכון הרפואי לבטיחות בדרכים ולבקש את פרוטוקול בדיקת כשירות לנהיגה. בפרוטוקול זה ניתן יהיה לראות את תוצאות המבחנים שביצעתם במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, וכך תוכלו לראות מדוע למעשה פסל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים את רישיון הנהיגה שלכם.
אחרי שאתם יודעים מדוע המכון הרפואי לבטיחות בדרכים פסל את רישיון הנהיגה שלכם, כעת אפשר לעבור לשאלה הבאה, והיא:
איך אפשר לשנות את החלטה זו ולקבל בחזרה את רישיון הנהיגה?
באופן כללי יאמר, כי על מנת לשנות את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים יש להגיש ערר מנומק ומבוסס על ההחלטה הפוסלת את רישיון הנהיגה. לאחר הגשת הערר, תתכנס ועדת הערר אשר מונה כ-3 רופאים מומחים. מקום מושבה של ועדת הערר הוא ביתן 17 בית חולים תל השומר.
הודעת ערר – במה חשוב שתתמקד? מה היא צריכה להכיל? מי מומלץ שינסח אותה?
אם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים פסל את רישיון הנהיגה שלכם, ואתם יודעים מדוע הוא פסל את רישיון הנהיגה שלכם, כעת יש לבחון את החלטת המכון הרפואי לאור מקבץ התקנים שלאורו הוא פועל. המדובר על מסמך שהוציא משרד הבריאות, שכותרתו "תקנים והנחיות להתאמה רפואית לנהיגה", ושם מצוינים רשימת ליקויים רפואיים אשר לצדם מצוין מתי ואיך ייפסל רישיון הנהיגה, ומתי ואיך ניתן יהיה להגיש בקשה להשבת רישיון נהיגה. החלטה הפוסלת את רישיון הנהיגה על סמך ליקוי רפואי, ניתן "לתקוף" על-ידי האמור במסמך "תקנים והנחיות להתאמה רפואית לנהיגה". החלטה הפוסלת את רישיון הנהיגה על סמך אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה ניתן "לתקוף" בדרכים אחרות, ובמקרה שכזה ישנה חשיבות מכרעת ועליונה בייצוג עורך דין תעבורה המתמחה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
חשוב לדעת! ייצוג של עורך דין תעבורה בוועדת ער מגדילה משמעותית את הסיכוי להצלחת הערר, ולכן, אם רישיון הנהיגה חשוב לכם, עשו לעצמכם טובה ופנו בהקדם לעורך דין תעבורה מומחה על מנת שיסייע לכם בהכנת הודעת הערר וייצג אתכם בוועדה עצמה.
איך משרדנו יכול לסייע לכם?
משרדנו מעניק מזה שנים ליווי וייצוג משפטי לנהגים שרישיון הנהיגה שלכם נפסל או לא חודש, הן על רכב פרטי והן על רכב ציבורי-מקצועי. במרוצת השנים הצלחנו להשיב לנהגים רבים את רישיון הנהיגה שלכם, שהיה יקר להם כל כך.
לעיתים, היה רישיון הנהיגה שלהם גם מקור הפרנסה שלהם – ומכאן גם הסיפוק הרב בהשבת רישיון הנהיגה שלהם.
משרדנו צבר מומחיות וניסיון רב בייצוג מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ובפרט ייצוג בוועדת ערר.
לקבל ייעוץ מקצועי ללא כל התחייבות, פנו אלינו ונשמח לסייע לכם בכל שאלה ועניין בנושא.
סער – משרד עורכי דין לתעבורה