ערעור על פסילת מרב"ד בשל בעיות לב וכלי דם לבביים
עבירות תנועה נפוצות

ערעור על פסילת מרב"ד בשל בעיות לב וכלי דם לבביים

בעיות לב ובעיות של כלי דם לבביים עלולות לגרום להפרעות פתאומיות בתפקוד מערכת הלב. ההפרעה יכולה להיות חולפת או תמידית, ואף יכולה להיות פתאומית או קבועה. החמור בבעיות מסוג אלה, היא העובדה שייתכן מצב של חוסר יכולת לתפקד בזמן נהיגה ברכב במצב של הפרעה פתאומית שכזו, כאשר חוסר התפקוד יכול להיות מלווה באבדן הכרה.

אילו בעיות לבביות עלולות להשפיע על תפקוד בזמן הנהיגה?

בעיות הלב השכיחות הן:

אי ספיקת לב: מצב שבו הלב לא מספק את כמות הדם שהגוף צריך. בדרך כלל, בעיה זו נגרמת בשל תפקוד לקוי של שרירי הלב, אך לא רק בשל כך. לבעיה מסוג זה מספר רמות חומרה, כאשר במקרים הקלים היא עלולה להפריע בזמן מאמץ גופני, ובמקרים החמורים יותר היא עלולה להפריע כל הזמן, בכל מצב, גם במנוחה. בעיה מסוג זה עלולה לפגוע בכושר הנהיגה של הנהג, היות והיא מלווה בתופעות לוואי כגון: קוצר נשימה, בצקת ריאות ועוד.

דום-לב (התקף לב): מצב שבו פעילות הלב מופסקת לחלוטין. כידוע, תפקידו של הלב הוא להזרים דם לכל איברי הגוף. עם הדם מגיע גם חמצן, וכך למעשה יכול גוף האדם לתפקד כפי שהוא מתפקד. במצב שבו הלב מפסיק לפעול, לא מגיע חמצן לאיברי הגוף, לא מגיע חמצן למוח, והחולה יאבד את הכרתו. אם החולה לא יקבל טיפול תוך מספר דקות מצומצם, עלול מוחו לספוג נזקים בלתי הפיכים שלא ניתן יהיה לתקנם.

למעשה ניתן לומר, כי דום לב הוא הפרעה קיצונית בקצב הלב, הנובעת מחוסר פעילות חשמלית או מפרפור חדרי הלב (מכונה גם "פרפור חדרים"). מצב זה יכול לגרום כאמור לאיבוד הכרה, ולכן הדבר עלול להוות שיקול מרכזי בקביעת המרב"ד, האם נהג הסובל ממחלה זו הוא כשיר לנהיגה או לא.

מחקרים והתמודדות עם בעיות לב:

מחקרים מראים, כי שיעור של 15% מכלל התאונות המדווחות (התנגשות בין כלי רכב), נובעים מסיבה של עילפון בשל מחלות לב. המדובר על 1 מתוך 1,000 תאונות. משמע, אין מדובר בתופעה שכיחה, אך נקבע לגביה שכאשר היא מתרחשת, פוטנציאל הנזק עשוי להיות גדול מאוד.

כיום ישנן דרכים רבות וטובות לטפל בבעיות לב, הן באמצעות תרופות והן באמצעות ניתוחים שאחוזי ההצלחה בהם גבוהים. אך עם זאת, מחקרים מצביעים על כך, כי קיים סיכון גבוה יותר לאנשים הסובלים ממחלות לב ללקות בהתקפי לב, ולאבד הכרתם באופן פתאומי עקב כך. מצב זה בהחלט עלול לסכן את ציבור משתמשי הדרך, היות ואם סיכון זה מתממש במהלך נהיגה – תתרחש תאונת דרכים ולרוב היא תהיה קטלנית.

לדעת רבים בתחום, נהיגה היא פעולה אשר לעיתים קרובות עלולה להסעיר את הנהג, בין אם מדובר בעצבים, ובין אם מדובר במצבים של "כמעט תאונה" וכיוצ"ב. מצבים מסעירים אלו מגבירים את קצב הלב, והסובלים מהפרעות לבביות עשויים להגיב בצורה לא טובה לשינוי פתאומי של קצב הלב, לרבות דום לב.

יש לציין, כי רבים מחולי הלב נוטלים תרופות למניעת קרישת דם. לעיתים, שימוש בתרופות אלו עלול לגרום לדימומים, וכאשר מדובר בדימום תוך-גולגולתי שקורה בזמן נהיגה – התוצאה יכולה להיות קטלנית ביותר עבור הנהג ועבור משתמשי דרך אחרים.

small-contact-img
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

    s2-arrow

    אירוע לבבי – תסמונת כלילית חדה ללא אוטם:

    רישיון נהיגה לרכב פרטי: עומד בדרישות רפואיות לקבלת רישיון נהיגה, וזאת לאחר שלב החלמה ראשוני. ההמלצה: מתאים לרישיון נהיגה לאחר שלב החלמה ראשוני, ובהתאם להגבלות כדלקמן:

    רישיון נהיגה לרכב מקצועי: חלף פרק זמן של שבוע ימים לאחר שחרור   מאשפוז בגין האירוע; *הערכת קרדיולוג/ית  שהתפקוד הלבבי תקין והמצב הקליני יציבים. חובת דווח: באם מצב קליני יציב ותפקוד לבבי תקין- אין צורך בדווח למרב"ד

     

    להצלחות נוספות s2-arrow

    הצלחות שלנו

    [brb_collection id="1513"]