כידוע, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד) הינו גוף של משרד הבריאות, אשר לאחר בדיקות שהוא מבצע לנהגים, ממליץ  למשרד הרישוי אודות כשירותם של אנשים לנהוג, בין אם זה על רקע רפואי ובין אם זה על רקע אחר. הצורך של משרד הרישוי בגוף כמרב"ד הוא ברור, והוא נובע מהרצון לדעת איזה נהג יכול לנהוג מבלי לסכן את ציבור משתמשי הדרך, ואיזה נהג לא יכול לנהוג היות ונהיגתו מסכנת את עצמו או את הסובבים אותו.

סיבת פסילת רישיון נהיגה על רקע "אי התאמה לנהיגה בטוחה"

רבים הם הנהגים אשר נקראים להיבדק על-ידי המרב"ד – כל אחד מסיבותיו שלו. לא מעט מהבדיקות הללו מסיימות בכך, שהמרב"ד ממליץ למשרד הרישוי לפסול את רישיונו של הנהג, או לא לאפשר לאותו נהג להוציא רישיון, מהסיבה העמומה "אי התאמה לנהיגה בטוחה"

ובמה הדברים אמורים? לאחר כל הבדיקות שנערכו לאותו נהג, הבוחנים שבדקו אותו מצאו שקיימות אצלו סיבות שלא מאפשרות לו לנהוג באופן בטוח, מבלי לסכן את משתמשי הדרך האחרים.

ומהן אותן סיבות (לטענת המרב"ד) שלא מאפשרות לנהוג "באופן בטוח"?

לעתים הסיבות יכולות להיות רפואיות, כלומר הנהג או האדם המבקש רישיון סובל מבעיות רפואיות אשר עלולות לסכן את ציבור משתמשי הדרך. דוגמא טובה לכך היא מחלת האפילפסיה. לא אחת ממליץ המרב"ד לא לתת רישיונות, או לפסול רישיונות לנהגים החולים באפילפסיה, בטענה שאילו תתפרץ המחלה בזמן נהיגה, הדבר יסכן את הסביבה. אכן, יש דברים בגו, אך כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו באופן מעמיק.

סיבות נוספות שיכולות להוות הצדקה לפסילת רישיון נהיגה, הן בדרך כלל עבר תעבורתי כבד הכולל עבירות תעבורה קשות ורבות, עבר פלילי עשיר, ביצוע עבירות של נהיגה בשכרות ונהיגה תחת השפעת סמים, ועוד.

small-contact-img
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

    s2-arrow

    חשוב לדעת:

    פסילת רישיון נהיגה, או סירוב לקבלת רישיון נהיגה מדרגה מסוימת, מהסיבה של "אי התאמה לנהיגה בטוחה" אינה סוף פסוק. היות ומונח זה הוא אמורפי ועמום, ברוב המקרים ניתן יהיה לערער על החלטות המרב"ד, ולנסות (ואף להצליח!) להשיב את רישיונכם שנפסל, או לאפשר לכם להוציא את רישיון הנהיגה בו אתם חפצים.

    כאשר המרב"ד פוסל רישיון נהיגה מסיבה זו, יש לקבל את מלוא הנימוקים והפרוטוקולים שהובילו אותו למסקנה שאותו נהג או אדם אינו מתאים לנהוג באופן בטוח. עבודה זו נעשית על-ידי עורך דין המתעסק ומתמחה בייצוג מול המרב"ד, וכן המתמחה בהגשת ערעורים על קביעות המרב"ד לוועדות ערר, ובמידת הצור – הגשת עתירה מנהלית לבתי המשפט המחוזיים בשבתם כבתי משפט מנהליים.

    אם רישיונכם נפסל על-ידי המרב"ד, מהסיבה שאינכם מתאימים לנהוג באופן בטוח, פנו אלינו עוד היום ונשמח לסייע וללוות אתכם במסע להשבת רישיונכם. משרדנו ליווה ומלווה נהגים רבים שרישיונם נשלל מסיבה זאת, ובאמתחתנו ניסיון רב בנושא. לייעוץ מקצועי ללא התחייבות – פנו אלינו עוד היום.

    להצלחות נוספות s2-arrow

    הצלחות שלנו

    [brb_collection id="1513"]