ערעור על פסק דין תעבורה
עבירות תנועה נפוצות

ערעור על פסק דין תעבורה

ערעור על פסק דין תעבורה – אילו אפשרויות צריך לקחת בחשבון?

קחו בחשבון כי לפני ערעור על פסק דין, מוטב כי תיקחו בחשבון את כל האפשרויות השונות על מנת שתכינו את עצמכם לכל תרחיש. זוהי הסיבה שמוטב לבצע את הערעור ביחד עם עורך דין תעבורה, ולא לבצע את הערעור באופן עצמאי. האפשרות האידיאלית היא כמובן שבעזרתו של עו"ד ערעור על פסק דין יתקבל, ובעצם הוא ישנה את ההחלטה הישנה שבגינה הוגש הערעור.

אך מכיוון שמדובר על ערעור הסיכויים הם פחות טובים, ומוטב כי תסתכלו גם על הצד השני של המטבע. עורך דין ערעור על פסק דין תעבורה יספר לכם כבר לפני התחלת הדיון על הערעור כי יש סיכוי שהערעור ידחה על הסף. אפשרות נוספת שלא הרבה אנשים זוכרים לקחת אותה בחשבון היא אפשרות שהערעור ידחה באופן חלקי – המשמעות היא שגזר הדין ישתנה אך לא יוסר באופן מוחלט.

מתי כדאי להגיש ערעור ומתי כדאי להשלים עם גזר הדין?

עוד ערעור על פסק דין הוא איש המקצוע שאמור ללוות אתכם לכל אורך הדרך, ומוטב כי תיגשו לערעור רק אחרי שעורך הדין יגיד שיש סיכוי שהוא יתקבל. אם תיגשו לערעור שלא יביא איתו שום שינוי חיובי, יהיה מדובר על בזבוז של זמן ובזבוז של אנרגיות שירדו לטמיון. זוהי הסיבה שערעור אסור לבצע באופן עצמאי, כי מדובר על הסיכוי האחרון שנותר לכם בשביל לשנות את גזר הדין.

ברוב המקרים עו"ד ערעור על פסק דין יבחן את הפסיקה של בית המשפט, ויראה האם ישנן עדויות או אלמנטים שונים שנפלו בין הכיסאות. מספיק שיש סיבה אחת קטנה להגיש את הערעור, יהיה מוטב לנסות להגיש אותו. אולי בסופו של יום יהיה אפשר גם לשנות את כף המאזניים, ולהביא אתכם למצב שבו תוכלו להילחם עם החפות שלכם.

האם ניתן לערער על ערעור על פסק דין?

התשובה לשאלה הזאת היא חד משמעית לא, ערעור על פסק דין תעבורה ניתן לבצע פעם אחת בלבד. כך שההחלטה שהתקבלה במסגרת הערעור היא תהיה ההחלטה הקובעת, ולא תהיה לכם אפשרות לערער עליה. זוהי הסיבה שאתם צריכים לבחור עורך דין ערעור על פסק דין ברמה הכי גבוהה שיש, כי מדובר על הצ'אנס האחרון שעומד לרשותכם. כך שאם גם הערעור לא יהיה לשביעות רצונכם, אתם לא תוכלו לעשות דבר.

לכל אחד מגיע הזכות להגיש ערעור, מדובר על זכות חשובה מאין כמותה. אך מחובתכם לנצל את הזכות הזאת כמו שצריך, ולא לפספס אותה. כי ברגע שהגשתם בקשה לערעור, אתם תהיו מוכרחים לציית לפסק הדין. כך שלפני שתעשו צעדים כל כך משמעותיים שיכולים להשפיע על העתיד שלכם, מוטב כי תבחרו את עורך הדין שהולך ללוות אתכם מתחילת התהליך ועד סופו.

הכל התחיל ביום שבו קיבלתם כתב אישום. לאחר שניהלתם הליך ארוך ומייגע (שיכול להגיע גם למספר שנים), בית משפט השלום (תעבורה) החליט להרשיע אתכם ולגזור את דינכם. סביר להניח שאם הגעתם לעמוד זה, אתם לא מרוצים מפסק הדין שהתקבל נגדכם, והנכם שוקלים לערער על פסק הדין משתי סיבות עיקריות:

  1. לערער על ההרשעה – ערעור על הכרעת הדין – כלומר, אתם סבורים שלא היה מקום להרשיע אתכם, ובערעור אתם מעוניינים לצאת זכאים.
  2. לערער על גזר הדין – ערעור על מידת העונש – כלומר, אתם סבורים שהעונש שהוטל עליכם חמור מדי, ובערעור אתם מעוניינים להשיג הקלה בענישה.

כמובן ששתי הסיבות לגיטימיות לחלוטין, אך חשוב לציין שפסק דינו של בית המשפט השלום (תעבורה) לא ישתנה בקלות על ידי ערכאת הערעור, אלא במקרים המצדיקים זאת. הניסיון מלמד, כי לעיתים העקשנות משתלמת, וערכאת הערעור יכולה להפוך כליל את החלטת בית המשפט לתעבורה, כך שפסק הדין המרשיע יהפוך לזיכוי מוחלט, או שהענישה המחמירה תהפוך למקלה ביותר, הכל תלוי בנסיבות של כל מקרה ומקרה.

small-contact-img
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

    s2-arrow

    תוך כמה זמן אפשר לערער על פסק דין של בית המשפט לתעבורה?

    ערעור על פסק דינו של בית משפט לתעבורה הינו בזכות (להבדיל מערעור ברשות), ועליכם להגישו בתוך 45 ימים מיום מתן פסק הדין, אלא אם כן פסק הדין לא ניתן לפניכם – ואז מניין הימים ייספר מהרגע שקיבלתם את פסק הדין לידיכם.

    בפני איזה בית משפט יידון הערעור?

    הערעור יוגש לבית המשפט המחוזי.

    קיימת אפשרות לערער גם על החלטת בית המשפט המחוזי, אולם ערעור זה נראה "ערעור בגלגול שלישי" ויש לבקש את רשות בית המשפט, אשר תתקבל במקרים חריגים המצדיקים ערעור נוסף. כמו כן, מרבית עבירות התעבורה נידונות בערכאת הערעור בפני שופט יחיד (ולא הרכב של 3 שופטים)

    מה הסיכוי שיתקבל הערעור? במה זה תלוי?

    באופן כללי ניתן לומר, כי סיכויי הערעור בדבר הכרעת הדין הם יותר נמוכים מאשר ערעורים על חומרת העונש. אך עם זאת, לא מעטים הם המקרים שבהם בית המשפט המחוזי שינה את החלטת בית משפט השלום, והתוצאה שהתקבלה הייתה שונה לחלוטין. לפיכך, סיכויי הערעור תלויים בנסיבותיו של כל מקרה ומקרה, וחשוב מאוד להישמע לעצותיו של עורך הדין בנושא.

    בית המשפט לתעבורה נוטה לגזור את דינו את של הנאשם בהתאם למה שנקרא "מתחם ענישה", המהווה מעין כללי אצבע המנחים את בתי המשפט לתעבורה כיצד לגזור את עונשו של הנאשם, וזאת בהתאם לעונשים שנגזרו על נאשמים בפסקי דין קודמים ועל אותן עבירות (למשל, מתחם ענישה עבור נהיגה בחוסר זהירות יכול להיות בין קנס כספי ושלילה על תנאי לבין קנס כספי, שלילה על תנאי, שלילה בפועל וחתימה על התחייבות עצמית לאי ביצוע עבירה).

    על מנת להעריך כראוי את סיכויי הערעור, יש לבחון היטב את פסק דינו של בית המשפט לתעבורה, ואת הנימוקים שעל בסיסם ביסס את קביעותיו בפסק הדין. ככל שגובר החשש, שנפל פגם מהותי בהחלטתו או במסקנותיו של בית המשפט לתעבורה – הרי שמומלץ להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי, ובכך להפחית את העונש שנגזר עליכם, ואף במקרים מסוימים להילחם עבור חפותכם.

    הליך הערעור אינו דבר של מה בכך, ומומלץ להסתייע בעורך דין המתמחה בדיני תעבורה, אשר מכיר את החוק, התקנות ופסיקת בתי המשפט על בוריה

    משרדנו צבר ניסיון בהגשת ערעורים לבתי המשפט השונים, ובעזרת מומחיות ומקצועיות אף הצלחנו להשיג עבור לקוחותינו תוצאות משפטיות מעולות.

    התקבל נגדכם פסק דין מרשיע ואינכם מרוצים? חושבים שנעשה לכם עוול?

    small-contact-img
    לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

      s2-arrow

      להצלחות נוספות s2-arrow

      הצלחות שלנו

      [brb_collection id="1513"]