
תאונות טרקטורון
הטרקטורון נתפס על ידי אנשים רבים ככלי רכב שחוקי התעבורה הכלליים לאו דווקא חלים עליו, וזאת מפני שהוא משמש בעיקר לפנאי או למטרות עבודה במקום לניידות או לשינוע.
אך הטרקטורון עונה על כל ההגדרות הנדרשות בחוק והוא מהווה כלי רכב לכל דבר.
כך, נדרש רישיון כדי לנהוג על טרקטורון וחלות חובות מסוימות בעת הנסיעה עליו, ובנוסף לכך, כאשר מתרחשת תאונה בעת השימוש בטרקטורון, היא נחשבת לתאונה דרכים ללא תלות במקום בו התרחשה.
קבלת פיצויים בעקבות פגיעות ופציעות
החוק קובע שנהיגה בכלי רכב ממונע יכולה להיעשות רק כאשר ישנו ביטוח חובה על הרכב, וזה אמור לכסות את תשלומי הפיצויים במקרה של תאונת דרכים.
כך, אכן יש מקום לקבלת פיצויים בעקבות פגיעות ופציעות המתקבלות מתאונת דרכים שהתרחשה על גבי טרקטורון.
עם זאת, קלות הדעת שפעמים רבות אופפת את הטרקטורונים, בהם השימוש בהם למטרות פנאי ובאזורים אליהם זרועות החוק אינן רגילות להגיע, גורמת לכך שישנם מי שמעורבים בתאונות טרקטורון מבלי שנהגו בטרקטורון על פי חוק.
במקרים כאלה, הנהג והנוסעים לא יהיו זכאים לפיצויים הניתנים על ידי חברת הביטוח, שכן גם במקרה שישנה פוליסת ביטוח, היא אינה חלה על מקרים שכאלה.
אך במקרים של פגיעות ופציעות בגוף ובנפש, אין צורך לומר נואש וניתן בהחלט להיעזר בקרן הממשלתית הייעודית שנועדה לסייע במקרים מסוג זה.
מדובר בקרנית, הקרן המסייעת בתשלומי טיפול ופיצויים במקרים בהם הביטוח אינו מכסה זאת, ובאמצעות ליווי משפטי הולם ניתן בהחלט לפנות לקרנית ולתבוע אותה לקבלת התשלומים.
יש לציין, כמובן, שבתורה קרנית עשויה לתבוע בחזרה את הנהג שפעל בניגוד לחוק, וכך לדרוש ממנו להשתתף במידת מה בתשלומי הפיצויים.
גם במקרים כאלה, מומלץ במיוחד לפנות לייעוץ משפטי כדי לקבל סיוע ולמזער את הנזק הכלכלי שעשוי להתקבל כתוצאה מהתביעה.
חוקי טרקטורון: קווים כלליים
כפי שנאמר, הטרקטורון נחשב לכלי רכב לכל דבר, והיתר הנסיעה אליו תלווה לרישיון נהיגה לטרקטור.
באופן הזה, חשוב לדעת כמה קווים כלליים אודות חוקי התעבורה הנוגעים לטרקטורונים, וכך יהיה אפשר להכיר את הכלי טוב יותר:
- רישיון לטרקטור: נהיגה בטרקטורון מותנית ברישיון נהיגה על טרקטור, אותו רשאי להוציא אדם שמלאו לו 17 שנה.
- רישיון מוקדם: בהתאם לצרכים של יישובים חקלאיים, אדם רשאי להוציא רישיון לטרקטור עוד לפני שמלאו לו 17 וזאת למטרות עבודה בלבד, קרי הוא רשאי לנהוג בטרקטורון בשטח השיפוט של יישובים חקלאיים בלבד וזאת במהירות שלא עולה על 40 קמ"ש.
- טרקטרוני משא: הדין עם טרקטרוני משא, הם "ריינג’ר", “מיול" ו"טומקאר", השתנה בעקבות הנטייה של בני נוער בעבר להשתמש בהם לנסיעות רגילות ולתאונות מצערות שהתרחשו כתוצאה מכך – כיום, הנהיגה בטרקטרוני משא אלה מותנית בהחזקת רישיון נהיגה לרכב פרטי.
- חובת חבישה קסדה: אופיו של הטרקטורון ככלי רכב פתוח מחיל עליו את חובת חבישת הקסדה, והיא חלה הן על הנהג הן על הנוסעים.
- תאונת דרכים: תאונת דרכים מוגדרת בחוק כמאורע בו נגרם נזק לאדם כתוצאה משימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה, כך כאשר התאונה התרחשה תוך נסיעה בטרקטורון, היא נחשבת לתאונת דרכים, וזאת גם כאשר היא התרחשה בשטח פתוח או בשדה.