עבירות תנועה

תשלום דוח משטרה – לא משלמים לפני שקוראים!

שתף מאמר
author-photo
עו"ד אלון סער img-dot
07/12/23

כל יום אגף האכיפה של  משטרת ישראל אגף התנועה מחלקים דוחות משטרה לנהגים. מאות דוחות כל יום, אלפי דוחות כל חודש.

אם קיבלתם דוח משטרה או קנס משטרה, ניצבות בפניכם מספר אפשרויות פעולה לגבי אותו דוח. בעמוד זה אפרט את כל האפשרויות שניצבות בפניכם, ומהי האפשרות הטובה והכדאית ביותר לגבי דוחות משטרה.

אסביר באילו מצבים כדאי לשלם דוח משטרה ובאילו מצבים כדאי לא לשלם דוח משטרה ולבחור במסלול של תקיפת הדוח וניסיון לבטל את הדוח, ומדובר על מידע חשוב ביותר שיכול בסופו של יום להציל לכם את רישיון הנהיגה.

דבר נוסף שחשוב לדעת הוא איך משלמים דוחות משטרה, איך בודקים כמה נקודות יש לצד כל דוח משטרה, איך בודקים כמה נקודות יש באופן כללי, איך לבדוק כמה דוחות משטרה קיבלתי ומתי, ועוד מידע שימושי שיכול לסייע לכם.

אז קודם כל ולפני הכל, אציג לכם את השאלה החשובה ביותר לגבי דוחות משטרה והיא:

האם לשלם דוח משטרה?

כדי לענות על השאלה האם לשלם דוח משטרה או לא, אתם צריכים לשאול קודם כל את עצמכם מה מפריע לכם בדוח משטרה שקיבלתם. האם מה שמפריע לכם זה הנקודות תעבורה שיש בדוח, או שמא הקנס הכספי הגבוה שיש בדוח.

להלן מספר תרחישים אפשריים בנוגע לשאלה זו:

  1. אם החלטתם שמה שמפריע לכם בדוח משטרה הוא הקנס הכספי, ניצבות בפניכם שתי אפשרויות עיקריות:
  • האחת, וזו האופציה הנכונה ביותר לטעמי, לשלם את הדוח וייתכן שזו תהיה האופציה הנכונה ביותר (בהנחה ואין לכם איזה עניין עקרוני בביטול הדוח)
  • השנייה, להגיש בקשה להישפט ולנסות לבטל את הדוח בבית משפט לתעבורה. באופציה זו קרוב לוודאי שתצטרכו לייצג את עצמכם בבית המשפט, היות ואם תרצו לשכור את שירותיו של עו"ד תעבורה, סביר להניח שעלות עורך הדין תהיה גבוהה מסכום הקנס הקבוע בדוח משטרה, ולכן, בהנחה שהקנס הכספי הוא מה שמפריע לכם, לא יהיה זה נכון לשכור שירותיו של עו"ד תעבורה ולשלם יותר מסכום הדוח.
  1. אם החלטתם שמה שמפריע לכם בדוח משטרה הוא נקודות תעבורה, ניצבות בפניכם שתי אפשרויות עיקריות:
  • האחת, וזו גם האופציה הנכונה ביותר לטעמי, היא לשכור שירותיו של עו"ד תעבורה שמתמחה במחיקת נקודות תעבורה / ביטול נקודות תעבורה ובאמצעותו להגיש בקשה להישפט, וכך למעשה ניתן יהיה לתקוף את הדוח ולפעול לביטול הנקודות הקיימות בדוח שקיבלתם.
  • השנייה, שהיא האופציה הפחות עדיפה לטעמי, היא להגיש בקשה להישפט מבלי לשכור שירותיו של עו"ד תעבורה אך באופציה זו חשוב שתדעו – הסיכוי לבטל את הנקודות הוא נמוך יותר היות ואין לכם את הידע הדרוש לתקיפת דוח משטרה.

הרבה מאוד אנשים פונים למשרדנו ומתייעצים על דוחות משטרה שקיבלו משוטרים, אבל חשוב לדעת שיש באופן כללי סוגים שונים של דוחות משטרה. העצה שלנו לגבי כל הדוחות היא לא לשלם מהר את דוחות משטרה היות ופעולת תשלום הדוח היא למעשה פעולה שבה אתם מודים באשמה, מודים בביצוע העבירה ומקבלים את הנקודות שרשומות בדוח (אם הדוח כולל נקודות).

מהם סוגי דוחות משטרה הקיימים?

  באופן כללי, ישנם 3 סוגי דוחות משטרה:

  1. דוח משטרה שכולל קנס כספי בלבד.
  2. דוח משטרה שכולל קנס כספי ונקודות תעבורה.
  3. דוח משטרה מסוג "הזמנה למשפט" שהוא כולל קנס כספי, נקודות תעבורה, וגם הזמנה למשפט. מי שקיבל דוח מסוג זה, עליו להתייצב בבית משפט לתעבורה במיקום שנקבע בדוח על מנת להישפט על העבירה שביצע. מדובר בסוג הדוח החמור ביותר מבין שלושת הסוגים, ובאופן טבעי ניתנים במסגרתו העונשים החמורים ביותר (אך כמובן שלא תמיד והדבר תלוי בנסיבותיו הפרטניות והאישיות של כל דוח ודוח)

מה אסור לעשות כשמקבלים דוחות משטרה?

אנשים רבים טועים בחשיבתם, שדוח אחד או שניים לא יפגע בהם, "לא יקרה כלום" או מחשבה אחרת של "אין לי עוד דוחות אז הנקודות לא יפגעו בי". מדובר בחשיבה לא נכונה היות ואין לדעת מה יוליד יום. יכול להיות שהיום אין לכם נקודות אבל בתוך ימים, עם קצת חוסר מזל, תקבלו דוח נוסף או אפילו שניים, ומהר מאוד אפשר לצבור נקודות שיכולות לשלוח אתכם לקורסי נהיגה ואף לסכן את רישיון הנהיגה שלכם.

לא צריך לקבל הרבה דוחות בשביל שרישיון הנהיגה שלכם ייפסל. ואפשר לציין בעניין הזה הרבה מאוד מקרים שהגיעו למשרדנו, שבהם אנשים קיבלו הרבה דוחות בתקופה קצרה, מבלי ששמו לב או מבלי שידעו, ורישיון הנהיגה שלהם היה בסכנה.

להלן מספר דוגמאות שהגיעו למשרדנו לאחרונה, ושהיוו סכנה לרישיון הנהיגה:

  1. לקוח שהיה רגיל לנסוע כל יום לעבודתו באות מסלול, אך הוא לא ידע שביום מסוים הציבה המשטרה מצלמת מהירות קבועה. לרוע מזלו, הוא קיבל יום אחרי יום דוחות על נהיגה במהירות מופרזת, והוא הגיע למשרדנו עם 11 דוחות מהירות. למזלו, משרדנו הצליח לבטל לו את כל הדוחות!!! והוא לא צבר ולו נקודת תעבורה אחת!!!
  2. לקוחה שהייתה רגילה לעשות שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה כל יום בדרכה לעבודתה. שימוש בטלפון נייד נעשה על-ידה בעיקר במהלך פקקי תנועה כבדים שהיו כל יום בדרכה לעבודתה. לרוע מזלה, היא לא הבחינה במצלמות חדשות בצדי הדרך – מצלמות שאכפו שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה, וכך היא קיבלה 8 דוחות משטרה על שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה!!! למזלה, משרדנו הצליח לבטל לה את כל הדוחות!!! והיא לא צברה ולו נקודת תעבורה אחת!!!

אלו הן שתי דוגמאות מהעת האחרונה, אך מקרים כאלה קורים כל הזמן והמון לקוחות פונים אלינו שזה מה שקרה להם.

חשוב שתדעו, שדוחות מהירות בדרך כלל מגיעים עם 8 או 10 נקודות (תלוי במהירות), ודוח טלפון מגיע עם 8 נקודות. 11 דוחות מהירות = מינימום 88 נקודות תעבורה, ויכול להיות גם 110 נקודות תעבורה (תלוי אם הדוח הוא 8 נקודות או 10 נקודות). בשני המקרים הנהג צפוי לקבל 9 חודשי שלילת רישיון נהיגה בפועל – פסילה מנהלית של 9 חודשים – וזאת בנוסף לקנסות הכספיים הגבוהים שיכולים להגיע לעשרות אלפי ₪.

לכן, חשוב מאוד לפני שמשלמים דוחות משטרה, לפנות לעו"ד תעבורה שמתמחה בתחום ביטול דוחות משטרה או ביטול נקודות תעבורה, על מנת שיבחן האם אפשרי במקרה שלכם לבטל את הדוח או לבטל את הנקודות.

רוצים להחזיר את הרישיון?

צוות משרדנו זמין עבורכם לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות ב- 072-3308588 או מלאו את הטופס למטה ↓

small-contact-img
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

    s2-arrow

    איך בודקים אם יש לי דוחות משטרה?

    ישנן כמה אפשרויות לבדוק אם יש לכם דוחות משטרה, והן:

    1. להתקשר לאגף התנועה של משטרת ישראל, מפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי) בטלפון 110 שלוחה 2 (יש צורך להזדהות עם מספר תעודת זהות).
    2. מרכז לגביית קנסות בטלפון כוכבים 35592 ולברר על דוחות משטרה רשומים.
    3. באתר משטרת ישראל IL ובאתר של מרכז גביית קנסות תשלום דוח, ניתן גם לראות את הדוחות הרשומים וגם לשלם אותם דרך האתר בצורה מקוונת.

    איך משלמים דוח משטרה:

    הדרך הנוחה, היעילה והמהירה ביותר היא תשלום דרך האתר הבא: https://www.gov.il/he/service/police_fine_payment

    שם ניתן ללחוץ על "תשלום מאובטח", לאחר מכן תתבקשו לבצע הזדהות. יש 4 אפשרויות של הזדהות:

    1. באמצעות תעודת זהות ומספר תיק במרכז לגביית קנסות.
    2. באמצעות מספר ח.פ של חברה ומספר תיק במרכז לגביית קנסות.
    3. באמצעות מספר דרכון ומספר תיק במרכז לגביית קנסות.
    4. באמצעות מספר רישיון נהיגה ומספר תעודת זהות (האופציה העדיפה והקלה ביותר).

    נכנסים לאזור האישי באמצעות ההזדהות הנ"ל ובוחרים איזה דוחות לשלם.

    התשלום מתבצע באמצעות כרטיס אשראי.

    בירור דוחות תעבורה ונקודות תעבורה

    לא ניתן לבדוק מצב נקודות תעבורה דרך האינטרנט, ולכן האפשרות הנוחה והמהירה ביותר היא לפנות לאחד מסניפי סופר פארם, לגשת לעמדת "רשיומט" ולהוציא תדפיס נקודות תעבורה על שם הנהג. ההזדהות בעמדות הרשיומט מתבצע בין היתר באמצעות כרטיס אשראי, ולכן יש לגשת אליו עם כרטיס אשראי על שמכם.

    אפשר לקבל גם מידע על נקודות תעבורה דרך אתר רשות הרישוי, אך הדבר לא מתקבל במקום ולוקח זמן. על מנת להתחיל תהליך של קבלת תדפיס נקודות ממשרד הרישוי, יש לרשום בגוגל "בקשה לקבלת תדפיס נקודות חובה לנהג", להיכנס לאתר הממשלתי ולהגיש בקשה מקוונת.

    ניתן להגיש את הבקשה בדרכים נוספות כגון:

    1. עמדות שירות עצמי ("רשיומט").
    2. מוקד טלפוני כוכבית 5678.
    3. משרד הרישוי באמצעות הגעה פיזית עם תור מראש.

    שימו לב: מי שרשאי לקבל את התדפיס נקודות הוא רק הנהג עצמו. לא עורך הדין ולא מיופה כוח של הנהג.

    קיבלתי דוח תשלום קנס – מה האפשרויות שיש לי?

    אם קיבלתם הודעה על תשלום קנס, ישנן כמה אפשרויות לפעול בנושא:

    1. אפשר לשלם את הקנס במזומן בסניף בנק הדואר (תשלום = הודאה בביצוע העבירה)
    2. אפשר לשלם את הקנס בכרטיס אשראי באחת האפשרויות שצוינו לעיל (תשלום = הודאה בביצוע העבירה).
    3. לבקש להמיר את הדוח לאזהרה. ישנן עילות להמרת הדו"ח באזהרה ולא כל דוח אפשר להמיר לאזהרה.
    4. להסב את הדו"ח על שם אדם אחר שביצע את העבירה.
    5. להגיש בקשה להישפט תוך 90 יום ממועד קבלת הדוח לידכם.

    קיבלתי דוח משטרה, אני רוצה להגיש בקשה להישפט אבל חלפו יותר מ-90 ימים?

    אם קיבלתם דוח משטרה ואתם מעוניינים להגיש בקשה להישפט, אתם יכולים להגיש את הבקשה תוך 90 ימים ממועד קבלת הדוח לידכם.

    אם לא הגשתם בקשה להישפט תוך 90 ימים ולא שילמתם את הדוח בפרק זמן זה, יתווסף לקנס ריבית פיגורים בשיעור 50% מסכום הקנס המקורי.

    חשוב לזכור שאם לא הגשתם בקשה להישפט תוך 90 ימים ולא שילמתם את הדוח בפרק זמן זה, המשמעות היא שחלף הזמן להגשת בקשה להישפט ולא תוכלו להגיש עוד בקשה להישפט, אלא אם יש סיבה מוצדקת לכך שלא יכולתם להגיש בקשה להישפט תוך 90 ימים (לדוגמא מצב רפואי לקוי וכיוצ"ב).

    חשוב לדעת, אם לא הגשתם בקשה להישפט תוך 90 ימים וגם לא שילמתם את הדוח, אבל בכל זאת אתם מעוניינים להגיש בקשה להישפט על אף שחלף הזמן, רצוי מאוד להתייעץ עם עו"ד תעבורה שמתמחה בתחום זה על מנת שייעץ לכם מה אפשר לעשות במקרה שלכם, והאם אפשר להגיש לבית משפט לתעבורה בקשה להארכת מועד להישפט, כלומר בקשה מבית המשפט לתעבורה שיאריך את התקופה להגשת בקשה להישפט מעבר ל-90 ימים.

    ההשלכות של תשלום דוח משטרה:

    תשלום דוח משטרה היא פעולה שבה למעשה המשלם אומר "אני ביצעתי את העבירה".

    הוא מודה בביצוע העבירה והוא מקבל על עצמו את הסנקציות הקיימות בדוח – בין אם זה קנס בלבד ובין אם זה קנס ונקודות תעבורה.

    לצבירת נקודות תעבורה יש משמעות רבה עבור רישיון הנהיגה שלכם, וחשוב מאוד לדעת מה ההשלכות של צבירה נקודות תעבורה, שנעשית על-ידי תשלום דוחות משטרה.

    • אם צברתם 12 נקודות תעבורה, אתם כבר מחויבים בביצוע אמצעי תיקון – קונס נהיגה נכונה בסיסי.
    • אם צברתם 24 נקודות תעבורה, תחויבו לבצע קונס נהיגה נכונה מתקדם.
    • אם צברתם 36 נקודות תעבורה רישיון הנהיגה שלכם ייפסל לתקופה של 3 חודשים.
    • אם צברתם 72 נקודות תעבורה (או 36 נקודות נוספות תוך 6 שנים) רישיון הנהיגה שלכם ייפסל לתקופה של 9 חודשים.

    וכן הלאה וכן הלאה עוד ועוד סנקציות לנהגים שצברים נקודות.

     המסקנה היא, שצבירת נקודות תעבורה ממש מסכנת את רישיון הנהיגה שלכם, ולכן רצוי מאוד לעשות כל דבר על מנת להימנע מצבירת נקודות תעבורה.

    איך לבטל דוחות משטרה שכבר שולמו

    מדובר למעשה בבקשה לביטול דוח משטרה שכבר שולם, ובקשה שכזו בדרך כלל לא מתקבלת אלא אם קיימות נסיבות חריגות שמצדיקות את קבלתה.

    מהן אותן נסיבות חריגות שיאפשרו לבטל את הדוח לאחר ששולם? דוגמא אחת לכך יכולה להיות שנודע לכם שמי שביצע את העבירה הוא אדם אחר. דוגמא נוספת היא ששילמתם דוח בטעות שרשום על אדם אחר. כמובן שמדובר על מקרים שטעונים הוכחה רבה, ולכן יש צורך להיעזר בשירותיו של עורך דין תעבורה שמתמחה במקרים כאלה.

    המרה או הסבת דוחות משטרה

    אם קיבלתם דוח משטרה, באפשרותכם להגיש בקשה להמרה באזהרה. לא בכל הדוחות ניתן לבקש להמיר באזהרה, אך בדוחות שכן אפשר – שווה לנסות. אם העבר התעבורתי שלכם נקי יחסית ולא רשומות בו הרבה עבירות תעבורה, הבקשה עשויה להתקבל והדוח יומר לאזהרה.

    אפשרות נוספת היא הסבת הדוח על שם גורם אחר. הדוגמא השכיחה ביותר במקרה זה הוא כאשר הדוח מגיע על שם חברה (דוחות מצלמה) והחברה מסבה את הדוח על שם הנהג שנהג בפועל. אותה אפשרות רק בכיוון ההפוך הוא הסבת הדוח על שם חברה, וכך ניתן להימנע מקבלת נקודות תעבורה (היות ולא ניתן לרשום נקודות תעבורה על שם חברה, ולמעשה במקום הנקודות תעבורה הקנס מוכפל פי 4).

    איך משרדנו יכול לעזור לכם?

    בדוחות משטרה אפשר ורצוי לטפל, ולא לשלם ישר. רצוי לבחון את הדוח היטב, באמצעות עו"ד תעבורה מנוסה ומקצועי, ואנחנו בדיוק כאלה – בוחנים כל יום דוחות משטרה רבים ומספקים פתרונות ללקוחותינו.

    עד כה סייענו ללקוחות רבים להציל את רישיון הנהיגה שלהם. אנחנו יודעים את העבודה, מכירים את הטכניקות השונות, ויודעים להוביל את המקרה ליעד הרצוי.

    אלו לא סיסמאות. זה היום יום שלנו!

    נשמח מאוד לסייע לכם בשלבים הבאים:

    1. מתן ייעוץ ראשוני ובחינת הדוח על מנת שתבינו מה אפשרויות שלכם.
    2. ליווי משפטי מקצועי על מנת לבטל את הדוח/נקודות תעבורה.
    3. ניהול הוכחות בעת הצורך על מנת להוכיח את חפותכם.

    מוזמנים לפנות אלינו וצוות המשרד ישמח לעמוד לרשותכם.

    סער – משרד עורכי דין לתעבורה.

    [brb_collection id="1513"]