
ועדת ערר – משרד הבריאות
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (או בשמו המקוצר: המרב"ד) זימן אתכם לבדיקת כשירות לנהיגה. עניתם על שאלות מול מחשב, ישבתם לשיחה עם פסיכולוג / נרקולוג, או שביצעתם בדיקות באחד המכונים שאליו מפנה המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מדיטון).
לאחר בדיקה מקיפה, קיבלתם את תשובת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. הוחלט לפסול את רישיון הנהיגה שלכם לחלק מהדרגות או לכל הדרגות, כולל רכב פרטי (דרגה B).
כמעט כל יום פונים למשרדי נהגים שרישיונם נשלל מסיבה כזו או אחרת על-ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ולכן החלטתי להנגיש לכם את המידע במאמר זה, על מנת שלא תאבדו תקווה. יש מה לעשות.
• רישיון הנהיגה שלך נפסל? פנה מיד לעורך דין מומחה
פנייה מוקדמת לעו"ד תעבורה, וקבלת ייעוץ מקצועי ונכון כיצד לפעול לאחר פסילת רישיון הנהיגה, הוא אחד השלבים הקריטים בתהליך. לא מעט אנשים פונים למשרדי לקבל ייעוץ בנושא, לאחר שחלפה תקופה של מס' חודשים מיום קבלת החלטת משרד הרישוי לפסול את רישיון הנהיגה שלהם.
במצב שכזה, איבדו אותם אנשים את הזכות להגיש ערר על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, היות ויש להגיש את הערר תוך 30 ימים ממועד קבלת החלטת הפסילה, ולמעשה נאלצים הם להמתין את תקופת הפסילה שקבע המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (שנה / שנתיים).
• פניתי לעו"ד תעבורה. מה ניתן לעשות לאחר מכן?
עו"ד תעבורה מקצועי ומנוסה, אשר מתמחה בייצוג נהגים מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ימליץ ברוב המקרים על הגשת ערר על החלטת המרב"ד. באמצעות הגשת ערר, והצגת טיעונים ומסמכים רלוונטים, ניתן לבטל את החלטת המרב"ד ולהשיב את רישיון הנהיגה.
חשוב לדעת, שלא כל ערר מצליח, ולעיתים ועדת הערר מחליטה שלא לבטל את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, אך מניסיוננו, במרבית המקרים ניתן לשכנע את ועדה הערר להשיב את רישיון הנהיגה, ולכן חשוב מאוד לא לוותר על הליך זה.
• איך מגישים ערעור על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
ראשית, הודעת הערר על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים צריכה להיות מנומקת, מפורטת ומשכנעת, כך שרופאי הוועדה אשר קוראים את הודעת הערר ישתכנעו שאכן החלטת המרב"ד אינה צודקת בנסיבות העניין.
ברוב המקרים, מניסיוננו, נהגים שהגישו ערר לבדם לא הצליחו לקבל את רישיונם חזרה. לעומת זאת, כאשר נהגים פנו לקבל טיפול וייצוג משפטי ממשרדנו, המאמצים נשאו פרי וברוב המקרים רישיון הנהיגה הוחזר.
• חשוב לדעת:
– לצורך הגשת ערר יש לשלם אגרה בסך של כ-1,061 ₪.
– את ספח שובר האגרה המשולם יש לשלוח ביחד עם הודעת הערר.
– להודעת הערר יש לצרף כל מסמך, רפואי או אחר, אשר תומך בטענות המפורטות בהודעת הערר.
– אם רישיון הנהיגה נפסל מטעמים רפואיים – מומלץ לצרף חוות דעת רפואית פרטית מרופא מומחה.
– אם הנהג מיוצג על-ידי עורך דין תעבורה – יש לצרף ייפוי כוח מתאים.
– לוועדה עצמה רצוי מאוד להגיע מיוצגים. במקרים רבים זה מה שעושה את ההבדל בין הצלחה לכישלון.
משרדנו מתמחה בייצוג נהגים מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ומול ועדת הערר, ובאופן יום יומי צוות משרדנו מתנהל מול גורמים בגופים אלו. אם רישיון הנהיגה שלכם נפסל, או זומנתם לבדיקות רפואיות לצורך בחינת כשירות נהיגה ורישיון הנהיגה שלכם בסכנה, פנו בהקדם לאחד מעורכי הדין ממשרדנו, וקבלו ייעוץ ראשוני בנושא ללא התחייבות.
סער – משרד עורכי דין לתעבורה