ערעור על פסק דינו של בית משפט לתעבורה הינו בזכות (להבדיל מערעור ברשות), ועליכם להגישו בתוך 45 ימים מיום מתן פסק הדין, אלא אם כן פסק הדין לא ניתן לפניכם – ואז מניין הימים ייספר מהרגע שקיבלתם את פסק הדין לידיכם.
בפני איזה בית משפט יידון הערעור?
הערעור יוגש לבית המשפט המחוזי.
קיימת אפשרות לערער גם על החלטת בית המשפט המחוזי, אולם ערעור זה נראה “ערעור בגלגול שלישי” ויש לבקש את רשות בית המשפט, אשר תתקבל במקרים חריגים המצדיקים ערעור נוסף. כמו כן, מרבית עבירות התעבורה נידונות בערכאת הערעור בפני שופט יחיד (ולא הרכב של 3 שופטים)
מה הסיכוי שיתקבל הערעור? במה זה תלוי?
באופן כללי ניתן לומר, כי סיכויי הערעור בדבר הכרעת הדין הם יותר נמוכים מאשר ערעורים על חומרת העונש. אך עם זאת, לא מעטים הם המקרים שבהם בית המשפט המחוזי שינה את החלטת בית משפט השלום, והתוצאה שהתקבלה הייתה שונה לחלוטין. לפיכך, סיכויי הערעור תלויים בנסיבותיו של כל מקרה ומקרה, וחשוב מאוד להישמע לעצותיו של עורך הדין בנושא.
בית המשפט לתעבורה נוטה לגזור את דינו את של הנאשם בהתאם למה שנקרא “מתחם ענישה”, המהווה מעין כללי אצבע המנחים את בתי המשפט לתעבורה כיצד לגזור את עונשו של הנאשם, וזאת בהתאם לעונשים שנגזרו על נאשמים בפסקי דין קודמים ועל אותן עבירות (למשל, מתחם ענישה עבור נהיגה בחוסר זהירות יכול להיות בין קנס כספי ושלילה על תנאי לבין קנס כספי, שלילה על תנאי, שלילה בפועל וחתימה על התחייבות עצמית לאי ביצוע עבירה).
על מנת להעריך כראוי את סיכויי הערעור, יש לבחון היטב את פסק דינו של בית המשפט לתעבורה, ואת הנימוקים שעל בסיסם ביסס את קביעותיו בפסק הדין. ככל שגובר החשש, שנפל פגם מהותי בהחלטתו או במסקנותיו של בית המשפט לתעבורה – הרי שמומלץ להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי, ובכך להפחית את העונש שנגזר עליכם, ואף במקרים מסוימים להילחם עבור חפותכם.
הליך הערעור אינו דבר של מה בכך, ומומלץ להסתייע בעורך דין המתמחה בדיני תעבורה, אשר מכיר את החוק, התקנות ופסיקת בתי המשפט על בוריה
משרדנו צבר ניסיון בהגשת ערעורים לבתי המשפט השונים, ובעזרת מומחיות ומקצועיות אף הצלחנו להשיג עבור לקוחותינו תוצאות משפטיות מעולות.
התקבל נגדכם פסק דין מרשיע ואינכם מרוצים? חושבים שנעשה לכם עוול?
פנו עוד היום למשרדנו וקבלו ייעוץ משפטי מקצועי ללא התחייבות.